Šokolādes saldais ar Ricotta siera krēmu


Jo ilgāk dzīvoju, jo labāk tieku galā ar bailēm kļūdīties. Atceros skolā, kad skolotāja uzdeva kādu jautājumu, es parasti zināju atbildi, bet nekad necēlu roku, jo... ja nu es kļūdos! :)

Agrāk nekad negatavoju ko neparastu vai jaunu, ja nebiju izmeklējusies 5 pavārgrāmatās! :)

Tagad daru tā- sēžu ar bērnu (vakar) Čili picā un šķirstu desertu piedāvājumu, ieraugu saldo ēdienu, palasu no kā tas gatavots, šodien eju uz veikalu, sapērku nepieciešamo un uz priekšu!

Vajadzēs-

1) 1 paciņu cepumus ''Selga'',
2) valriekstus,
3) melnās plūmes,
4) nedaudz kakao,
5) sviestu,
6) sieru Ricotta,
7) cukuru pēc garšas,
8) rīvētu šokolādi,
9) saldo krējumu,
10) želatīnu.
Cepumus sasmalcinu, pieberu klāt nelielu saujiņu valriekstus un sīki sagrieztas 8 melnās plūmes. Izkausēju un pieleju klāt aptuveni 130 gramus sviesta un pēc garšas kakao. No sviesta daudzuma atkarīgs ne tikai kaloriju skaits, bet arī tas, kā turēsies kopā saldā ēdiena pamatiņš. Ja sviesta par maz, tad būs drupans. Man bija tāds uz robežas, jo negribējās ļoti treknu.

Izlīdzina masu uz kāda trauka vai kūku formas. Es to darīju vienkārši uz cepamā papīra.

Tādu satītu arī ielieku ledusskapī, lai sacietē.

Ricotta sieru nedaudz saputoju ar cukuru pēc garšas. Kad saprotu, ka krēma ir mazāk, nekā es to vēlētos, mazliet pieleju saldo krējumu un vēl nedaudz saputoju ar mikseri. Pieleju klāt uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. To lietoju apmāram 3 gramus uz 100 gramiem šķidruma. Šajā gadījumā ņemu kādus 10 gramus. Pieberu klāt sarīvētu šokolādi. Lieku ledusskapī uz neilgu laiku.

Sagriežu pamatnītēm masu kvadrātiņos un uzlieku pa virsu krēmu, pārberu ar rīvētu šokolādi.

Kā jau teicu- visas sastāvdaļas ir variējamas un to daudzums atkarīgs no jūsu garšas kārpiņām :) :).

Komentāri

Irēna teica…
izklausās pārāk garšīgi, jāmeklē iemesls , lai pamēģinātu
Aija Elliņa teica…
Paldies! ... vai nu iemeslu trūkst! :) :)
Laine teica…
Izklausās tā, pēc šitā deseriņa jāņem 2 atslodzes dienas! Vispār sakārdināji. Iešu pašņakarēties pa saldumu plauktu...:)
Anonīms teica…
Āāā, tas vairs nav paciešams - kā ienāku, tā nosiekaloju klaviatūru! :D
Trakākais, ka mājās ir arī iemesls pamēģināšanai - "Selgas" cepumi. Vai tiešām būs jādodas uz veikalu pēc maskarpones un saldā krējuma?!
Aija Elliņa teica…
Vajag, meitenes, taču kādus prieciņus atļauties :) :) :)
Antra teica…
A ja jūs zinātu kā es te tagad siekalojos!!!!!!!!!!!!! Es vakar dabūju veselas divas šādas kārumu porcijas!!! Tā, ka nevarēju pabraukt pēc tam!!! Tagad šēzu darbā un man tek... GRIBU VĒL!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAA!!!! DODIET MAN TO SALDO! UN ARĪ TĀS ABAS PORCIJAS, KURAS NEAPĒDA BĒRNI!!!
Aija Elliņa teica…
Nu mājās tak tiki, ko tad saki, ka nevarēji pabraukt! :) :)
Paldies! Tas jau bija taisīts domājot par Tavu sieramāniju! :) :)
Anonīms teica…
Kaloriju bumba un no uzturvērtību viedokļa 0.
Anonīms teica…
Aija, bilde ir nu tiiiiiiiik laba, ka uz tie saldā krējuma un siera bumbiņu balto skatoties nu vnk saskrien siekalas mutē...
Būs vēl viens labs ēdiens, ko nomēģināt :)
Anna
Aija Elliņa teica…
Opā, kā dabūju pa galvu! :) :) Paldies, Anonīms, par komentāru! Bet sanāk jau tā, ka dzīvē darām ne tikai to, ko VAJAG, bet arī to, ko vienkārši GRIBAM! :) :)

Paldies, Anonīms Anna, šoreiz bilde nav nobojājusi iespaidu par ēdienu! :) :) :) Bet fotoaparāta iespējas joprojām apgūstu! :)
Anonīms teica…
štrunts par kalorijām, garšo taču dievīgi, ko visu tik cilvēks neēd, vai tad domājam tikai par veselīgumu, jādod arī vaļa izklaidei, citādi dzīve var palikt skumja
oma nogaršoja un ir sajūsmā