Mans mīļākais saldais ēdiens...
... pareizāk sakot, tas tikko par tādu kļuva, jo gatavoju un nogaršoju to pirmo reizi! Vēl varu teikt- ķirbis nebeidz pārsteigt!
Vajadzēs-
1) 2 l svaiga rīvēta ķirbja,
2) ~ 90 gr sviesta,
3) 2 laimu sulu (ja vēlaties- citronu),
4) 250 gr cukura (vai mazliet vairāk),
5) 500 gr skāba krējuma,
6) 30 gr želatīna (iespējams, ka piebēru nedaudz vairāk),
7) garšvielas (ja vēlaties).
Daru tā-
Ķirbi nomizoju, sagriežu un sarīvēju. Lieku katlā, kurā izkausēts sviests un sautēju, kamēr mīksts un izjucis. Pieberu kanēli, muskatriekstus. Pielieku pāris anīsa zvaigznītes, kuras beigās izķeksēju ārā no masas (var, protams, no garšvielām nelikt neko).
Atdzesēju ķirbju biezeni, pievienoju cukuru, skābo krējumu, laimu sulu. Visu kārtīgi samaisu ar virtuves kombaina putotāju. Pievienoju iepriekš uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.
Leju masu formā un lieku vēsumā sastingt.
Ļoti garšīgi! Ēdām pārkaisītu ar sviestā un cukurā apgrauzdētām auzu pārslām ar rozīnēm.
Jāsaka, ka no šī sastāvdaļu daudzuma sanāk patiešām daudz krēma. Ja gribat izmēģināt, taisiet no puses.
Lai labi garšo!
Komentāri
Ķibju neēdājai pasniedzu kā citronu krēmu(kas arī ir taisnība), bet atzinos, ka kopā ar ķirbi, un ēda:)