Svaigā ābolu drumstalu kūka
Turpinot necepto našķu tēmu- kūka no Dženiferas Kornblītas grāmatas ''Svaigēšana. Tas ir tik vienkārši''.
Mani šī recepte piesaistīja ar to, ka kūkas pamatā ir kaltēti āboli. Kā izrādās, ne visās svaigēšanas saldumu receptēs izmantoti tikai aizjūras augļi un rieksti, mūsu pašu ābolīši arī derēs.
Pamatam-
1) 3/4 glāzes cieši saspiestu kaltētu ābolu.
2) 3 lielas dateles bez kauliņiem,
3) 1 nomizots un sarīvēts ābols,
4) prāva šķipsna malta kanēļa,
5) pilngraudu auzu pārslas, samaltas (tik, cik vienā kafijas dzirnaviņu malumā)- šī ir mana atkāpe no oriģinālās receptes.
Drumstalām-
1) 1 glāze valriekstu,
2) pāris ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņas,
3) šķipsna kanēļa, muskatrieksta, sāls,
4) 1/4 glāze rozīņu,
5) 4 lielas dateles.
6) receptē ir arī cukurs vai kāds cits saldinātājs, bet es neliku.
Sasmalcināt virtuves kombainā pamata sastāvdaļas, līdz masa kļūst lipīga.
Kad sasmalcināju sastāvdaļas no 1) līdz 4), masa man likās pārāk šķidra, tad arī pievienoju pilngraudu auzu pārslas. Tad sasmalcināju drumstalu sastāvdaļas, tās- rupjāk.
Oriģinālajā receptē liek pusi drumstalas, tad pamata masu, kura izveidota apaļā formā un tad atlikušās drumstalas. Es lieku pamata masu, no kuras izveidota apaļa pamatne un tad visas drumstalas.
Liek ledusskapī, atdzesē.
Apbrīnojami- našķis bez cukura un miltu pievienošanas!
Komentāri
es, vienīgais, ielieku uz mazu brītiņu cepeškrāsnī...tā laikam neskaitās svaigēšana :-)