Sarkanā kāposta salāti


Visbiežāk salātus taisa no parastā, baltā galviņkāposta. Bet man  patīk ēdienu baudīt arī ar acīm. Ja tas neparasti izskatās, jo labāk! Tīmeklī lasu arī par sarkanā kāposta labajām īpašībām: ''Salīdzinājumā ar parastajiem galviņkāpostiem, sarkanajos kāpostos ir vairāk C un A vitamīna, kā arī dzelzs. Turklāt tie satur vienus no spēcīgākajiem antioksidantiem – antociānus, kas uzlabo sirds un asinsvadu sistēmas darbību, stiprina imūnsistēmu, normalizē asinsspiedienu, kā arī uzlabo holesterīna maiņu organismā...''  Lai nu būtu! Kamēr pārējā daļa sarkano kāpostu iziet skābēšanas procesu, no svaigā taisu salātus!

Sagriežu kāpostu. Lieku palielā traukā. Džeimijs Olivers pievieno sarkanā kāposta salātiem piparmētru, bet tā kā nav sezona, tad es pieleju nedaudz piparmētru sīrupa.  Uzreiz uzkaisu nedaudz Persiešu zilo sāli. Ar stampiņu visu mazliet saspaidu. Tad pievienoju puscitrona sulu un burtiski dažas pilītes ābolu etiķa. Kad visas garšas ir savilkušās un saēdušās, var baudīt salātus. 

Sarkanajam kāpostam, manuprāt, neder garlaicīga mērce, tai katru reizi jābūt ar kādu odziņu.  Atkarībā no mērces, arī salāti garšo atšķirīgi. 

Garšīgu un veselīgu mums šo ziemu! 


Komentāri

Zanda teica…
Nebūtu iedomājusies, ka piparmētras ir laba kombinācija ar kāpostu! :O