Falafeli
Robežu nojaukšana kulinārajā jomā- tā man ļoti tīk. Varam paņemt sev atbilstošāko, visu to garšīgāko no tālām zemēm. Falafeli ir tradicionāls Tuvo austrumu ēdiens. Ēdams vairākos veidos- kā uzkoda, kā pamatēdiens, lielā sviestmaizē, karsts vai auksts, ar mērci vai salātiem....
Vajadzēs-
1) turku zirņus (man- jau gatavi, stikla burkā, 400gr),
2) ķiploku, sīpolu pēc garšas,
3) pētersīļus (svaigi sasaldētus), čili pārslas, sāli,
4) nedaudz kumīnu un koreandru (abi kaltēti un malti),
5) apmēram 2- 3 ēdamkarotes kviešu miltu.
Daru tā-
Virtuves kombainā smalcinu turku zirņus, nolejot šķidrumu no burciņas, lai masa nav par šķidru. Pievienoju visas sastāvdaļas, izņemot miltus. Tos pievienoju pašās beigās, ļauju masai nedauz pastāvēt. Izveidoju apaļas bumbiņas.
Vāru iepriekš sakarsētā eļļā, līdz kļūst zeltaini brūnas.
Mājā tik garšīgi smaržo!
Komentāri