Humuss
Humuss arī nācis no austrumiem. Gards bez gala un arī viegli gatavojams, ar vienu nosacījumu- ja ir jaudīgs blenderis vai kāda cita metode ēdienu sastāvdaļu smalcināšanā.
Vajadzēs-
1) turku zirņus (man konservēti),
2) sezama jeb tahini pastu, pāris ēdamkarotes (pērku interneta veikalos, piedāvājums ir, var izvēlēties),
3) olīveļļu, dažas ķiploka daiviņas, sāli, nedaudz svaigi spiestas citrona sulas, maltus melnos piparus.
Daru tā-
Noleju zirņiem šķidrumu, atlieku malā. Lieku blenderī visas sastāvdaļas, eļļu ik pa laikam pieleju, lai masa būtu vijīga. Smalcinu, kamēr masas faktūra pašai patīk (man patīk maiga, vijīga un bez zirņu daļiņām).
Komentāri