Pupiņu plācenītis ar šampinjoniem
Gavēnis, peldkostīmu sezonas tuvošanās vai vēlme pēc labākiem analīžu rādītājiem- katram savs. Tā vai citādi, pavasarī ēdienkarte mainās.
Šodien cepu plācenīšus no pupiņām un šampinjoniem.
Vajadzēs-
1) pāris mazās bundžas ar pupiņām (man tomātu un čili mērcē, to var nedaudz noliet un izmantot citur, lai mīkla nav par šķidru),
2) nelielu iepakojumu balto šampinjonu (svaigu),
3) sīpolu, ķiploku, kaltētus tomātus, sāli, citas garšvielas pēc izvēles,
4) 2 olas,
5) miltus (man- amaranta milti, auzu klijas un ceļteku sēnalu pulveris).
Daru tā-
Visas sastāvdaļas sasmalcinu virtuves kombainā, izņemot šampinjonus. Tos sagriežu un pievienoju masai. Pievienoju amaranta miltus, auzu klijas un sēnalu pulveri (pēdējais nodrošina bezglutēna mīklas masas turēšanos kopā). Ja parasto miltu vietā lietoju pēdējās minētās sastāvdaļas, tad mīklai obligāti ir jāpastāv kādas minūtes piecpadsmit. Protams, arī garšvielas tiek pievienotas masai.
Cepu sakarsētā eļļā zeltaini brūnas.
Lai labi garšo!
Komentāri