pirmdiena, 2015. gada 16. novembris

Dārzeņu karijs


Smaržīgs, sildošs, samērā ass, tāds man sanāca šis karijs. 

Vajadzēs-

1) apmēram vienu pusi no liela saldā kartupeļa,
2) apmēram tik par ķirbja,
3) sieru ar nosaukumu ''Baltais biezpiena siers'' (labs ar to, ka cepot nekūst, var pievienot dažādiem ēdieniem),
4) garšvielu maisījumu pēc izvēles- es lietoju ''Angļu kariju'', ko pērku veikalā Avokado.

Daru tā-
Sakarsēju uz pannas taukvielu (gī sviestu vai eļļu ... ). Beru tajā garšvielas. Daudzums atkarīgs no jūsu garšas kārpiņām un cik asu vai maigu gribat rezultātu. Nedaudz pakarsēju, tad pievienoju gabaliņos sagrieztu saldo kartupeli un ķirbi. Apmaisu, apcepu, tad samazinu liesmu un, apsegtu ar vāku, sautēju, kamēr dārzeņi gandrīz gatavi. Pievienoju gabaliņos sagrieztu sieru. Pieleju nedaudz saldā krējuma (citreiz- kokosriekstu pienu), visu kārtīgi apmaisu, ļauju pasautēties dažas minūtes un- silta maltīte gatava! 

Māja smaržo!!! 




pirmdiena, 2015. gada 9. novembris

Briseles kāposti... tik garšīgi!


Nu jā, es piederu pie cilvēkiem, kam ļoti garšo Briseles kāposti. Esmu tos ēdusi visādos veidos, laikam tikai zaļus nē. Bet šo recepti gribēju publicēt, jo tajā izmantota viena interesanta sastāvdaļa, ko atradu Stockmann lielveikalā- tie ir makaroni, kas ražoti no mung pupiņām (mazajām, zaļajām pupiņām). Iepakojums izskatās šāds-


Šos makaronus gatavo kā visus citus- novārot sālsūdenī. Nekādas eksotiskas vai specifiskas garšas tiem nav, piestāv visur, kur lietojam makaronus. 

Es gatavoju tā- nomazgāju, pārgriežu uz pusēm un noņemu neglītās lapiņas Briseles kāpostiem. Ņemu palielu pannu (ideāli ja tai ir arī vāks). Tajā izkausēju nedaudz eļļas (gī svieta vai citas iecienītas taukvielas), tajā ieberu pa šķipsnai karija, kurkumas, kaltēta ingvera (pēc katra izvēles) un beru iekšā  kāpostiņus. Apcepu dažas minūtes. Kad kāposti izskatās apcepušies, tad pievienoju makaronus un ieleju nedaudz ūdens. Makaronus un kāpostus pannā izlīdzinu tā, lai tie būtu vienā kārtā un ūdens apsegtu tos. Lieku pannai virsū vāku, noregulēju vismazāko liesmu un uz lēnas uguns sautēju, kamēr mīksti gan kāposti, gan makaroni. Beigās pēc izvēles var pievienot saldo krējumu vai kokosriekstu pienu un ēdiens gatavs! Es pirms ēšanas pārkaisu ar sarīvētu cieto sieru.

Garšīgu un siltu jums ēdienu! :)





sestdiena, 2015. gada 7. novembris

Savārīt ziepes


Ir labi, ja kāds uzaicina: ''Savāram ziepes!'' :). Un tādas izdarības tik labi piestāv novembrim un nu jau pavisam tuvu esošajam Ziemassvētku laikam. Paldies, Irēnīt, par mūsu- skrienošo un aizņemto, sasaukšanu kopā! :) 

Vajag- ziepju masu, ēteriskās eļļas un dažādas piedevas, kādas nu kuram ir pie rokas. Āaa, forši un smaržīgi! 





Ķēpīgs tas darbiņš un dažbrīd liekas, ka jādarbojas ir ļoti ātri, bet kopā pa visām uz priekšu tiekam.