#attalinatomacibupartikaspakas...turpinām!


Turpinu pētīt, kas labs skolonieciņu attālināto mācību pārtikas pakās. Oho- 2 kg šķelto zirņu...ko nu?! Galīgi nav mans mīļākaais produkts. Bet- jebkurš produkts ir ne pārāk labs, kamēr nav atradis tieši tev (man) piemērotu recepti un garšu salikumu. Kolēģes mani iekārdina ar kādā Rīgas bērnudārzā iecienītu šķelto zirņu biezeņa recepti un man liekas- tas būs īstais! 

Vajadzēs (manā versijā)-

1) šķeltos zirņus,
2) pāris kartupeļu,
3) saldētu buljonu, uz kura bāzes viss šis taps (protams, ka var vārīt arī ūdenī),
4) garšvielas pēc izvēles (man- kaltēti sīpoli un tomāti, sāls, ''Ugunīgais maisījums drosmīgajiem''),
5) olīveļļu.


Buljonā lieku zirnīšus (aptuveni 2/3 no kilograma) un pāris kartupeļus. Vāru, kamēr zirnīši gandrīz mīksti. Ik pa laikam pievienoju ūdeni un samaisu. Ja tā būtu zupa, vārītu ilgāk. Biezenim vāru pusmīkstus. Lieku klāt sāli, pārējās garšvielas, jau vārot, pievienoju nedaudz olīveļļas. 

Kuļu virtuves kombainā, kulšanas gaitā pievienoju vēl olīveļļu, lai biezenis sanāktu vijīgs. 
 
Klāt ēdam vistas gaļas mērci un sautētas liellopa gaļas (arī no pārtikas pakas) un sīpolu mērci. 

Lai labi garšo!

Komentāri

xxx teica…
Zirnjus labak diennakti izmercet pirms varisanas
Sigita teica…
Skolas laikā riebās šie zirņu biezeņi un zupas, bet tagad garšo.
Kas ir mūsu skolas pakās, nav ne jausmas, jo neņemam (nav tuvu mājām).
Madara teica…
Super, būs jaizmēģina. Mums pārtikas pakā arī bija zirnīši.
Aija Elliņa teica…
Sigita, garšas izjūta laikam ar laiku mainās.... man bērnībā bietes bija līdzvērtīgas spīdzināšanai.... tagad labprāt ēdu :)

Madara, man jau nākamās pakas būs klāt, bet vēl iepriekšējās neesmu izlietojusi :)