Ātrie, kraukšķīgie bārbekjū gurķi
Nu tātad, šo recepti jau droši vien daudzas no jums redzēja jaunākajā Ievas Virtuvē. To piedāvāja žurnāliste Laura Dumbere.
Es izmēģināju, man ļoti iepatikās. Svētdienas ballītē būs labas uzkodas. Svētdien svinēsim Kristianam vārda dienu.
Kam nav žurnāla, tiem stāstu- nomazgā 8 (es ņēmu 10) lauka gurķus, sagriež ripiņās, apber ar tējkaroti sāls un noliek uz stundu malā. Tad nolej radušos šķidrumu.
Uzvāra marinādi no 240 ml rīsu vīnetiķa, 240 ml ūdens un 80 ml baltā balzametiķa (es lietoju baltvīna etiķi, kas arī bija piedāvāts receptē). Pieber 6 ēdamkarotes cukura un 3 tējkarotes rupjo sāli. Karsējot izšķīdina cukuru un sāli, pieber 2 tējkarotes sinepju sēkas, 2 tējkarotes koriandra sēklas un 1 tējkaroti maltas kurkumas.
Kad marināde uzvārās, ar to pārlej gurķus. Atdzesē, pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek uz nakti ledusskapī. Otrā rītā varat lietot.
Komentāri
Pamēģini, forši, ka Tev daudz gurķi saauguši!
Šodien Kristiana vārdadienas viesībās visi ēda, neviens nesūdzējās! :)