trešdiena, 2012. gada 15. augusts

Ceptu banānu saldais ēdiens


Teju gadiem ilgi gribēju taisīt ceptu banānu desertu, bet- tikai viena problēma. Banāni, no veikala atnesti, nekad neizdzīvoja līdz deserta tapšanai. Tika apēsti tāpat un ļoti ātri. :) 

Šoreiz saņēmāmies un te nu ir! 

Manā variācijā par tēmu vajadzēs-

1) banānu,
2) nedaudz sviesta,
3) brūno cukuru, kanēli, 
4) grauzdētus, sasmalcinātus zemesriekstus,
5) karameļu saldējumu. 

Daru tā-

Pannā izkausēju nedaudz sviesta. Lieku cepties notīrītu, gareniski pārgrieztu banānu. Pārkaisu banānu ar brūno cukuru (bez pārspīlēšanas) :), apgriežu otrādi, pārkaisu ar cukuru un riekstiem. 

Pirms ēšanas pārkaisu ar kanēli, pievienoju saldējumu. Saldummīļi gavilē! :))))




5 komentāri:

Anonīms teica...

vai tad nevarējāt uzlūgt uz šo brīnišķīgo izklaidi

Irēna teica...

mmmm, cik gardi! kaut ko līdzīgu esmu mēģinājusi kādreiz...

Aija Elliņa teica...

Brauc ar banānu ciemos :))))))

Irēnīt, Tu arī! :)))))

ramchix teica...

Aiiii, cik tāds cepts banāns ir ņammīgs!!! Un noteikti visātrāk pagatavojamais no man zināmajiem desertiem, tādēļ taisu to bieži jo bieži - sevišķi rudenī un ziemā. Ar garšvielām arī variēju, atkarībā no tā, kuras atrodas pa ķērienam.

Aija Elliņa teica...

Ir, ir ņammīgs! :)