Zaļie īkšķi? Tikai ne manējie...




Jā, jā, pavasaris tuvojas un gaidu jau, kad citas bloglandes iedzīvotājas sāks stāstīt, kā kurai kas aug un dīgst... Man arī katras ziemas beigās šķiet, ka vismaz kādas sēklas taču izdiedzēt es varu!? Nu tad paziņoju oficiāli- manas saprašanas un prasmes sniedzas tikai līdz asnu izvilināšana no lucernas (lai kas tā arī būtu) un mung pupiņām  :(.  Sinepes, kreses un linu sēklas, aplietas ar ūdeni, momentā pārvēršas par kaut kādu glumu masu, kuras ēšana pat izdiedzētā veidā man nenāk ne prātā! Pat sīpoli (regulārie) manā mājā pa kādām 3 nedēļām ir izlaiduši tikai 1 cm garus asnus. Varbūt pārāk vēsa māja... 

Viss, man pietiek! Nopirkšu Rimi diedzētas redīsu sēklas, tās vismaz pēc kaut kā garšo un neprasa manus ''nervus''. 

Ceru, ka jums veicas labāk :). 



Komentāri

Sigita teica…
Siltums un gaisma:) Mana pašreizējā dzīvesvieta ir pirmā, kam tas ir... Kresītes gan nav tik prasīgas, bet tās man vienkārši negaršo, un līdzīgi vispār ar visiem šiem diedzējamajiem, tāpēc eksperte neesmu. Bet man garšo pirmie loki (citugad sīpols zemē tiek likts janvāra sākumā, šogad iestādīju tikai pagājušajā nedēļā, bet aug acīmredzami). Par sīpolu varu teikt, ka izaug arī uz ūdens, bet man tomēr patīk stādītie. Martā sēšu dillītes. Esmu audzējusi arī tomātiņus, bet tas vasarā piesien pie mājas, un tas man neder. Lai veicas ar pirkumiem!
Aija teica…
No Tevis pieminētajām sēklām esmu diedzējusi tikai kreses. Izdevās ļoti labi. Es gan darīju savādāk - nevis vienkārši aplēju ar ūdeni, bet iesēju tās vatē. Sadīga pāris dienās un auga griezdamies :))
Ilze Lipska teica…
Traki, ka tev tā. ptfu ptfu ptfu, bet es neko tādu neesmu piedzīvojusi. Tagad tieši blogam fočēju par to kā diedzēt.
Aija Elliņa teica…
Iedomājies, Ilze, tagad izaudzēju podiņā koriandru... tak Muris apēda to, kas bija paspējis izdīgt! :)))))