otrdiena, 2013. gada 22. oktobris

Mans mīļākais saldais ēdiens...


... pareizāk sakot, tas tikko par tādu kļuva, jo gatavoju un nogaršoju to pirmo reizi! Vēl varu teikt- ķirbis nebeidz pārsteigt! 

Vajadzēs-
1) 2 l svaiga rīvēta ķirbja,
2) ~ 90 gr sviesta,
3) 2 laimu sulu (ja vēlaties- citronu),
4) 250 gr cukura (vai mazliet vairāk),
5) 500 gr skāba krējuma,
6) 30 gr želatīna (iespējams, ka piebēru nedaudz vairāk),
7) garšvielas (ja vēlaties).

Daru tā-
Ķirbi nomizoju, sagriežu un sarīvēju. Lieku katlā, kurā izkausēts sviests un sautēju, kamēr mīksts un izjucis. Pieberu kanēli, muskatriekstus. Pielieku pāris anīsa zvaigznītes, kuras beigās izķeksēju ārā no masas (var, protams,  no garšvielām nelikt neko).

Atdzesēju ķirbju biezeni, pievienoju cukuru, skābo krējumu, laimu sulu. Visu kārtīgi samaisu ar virtuves kombaina putotāju. Pievienoju iepriekš uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. 

Leju masu formā un lieku vēsumā sastingt. 

Ļoti garšīgi! Ēdām pārkaisītu ar sviestā un cukurā apgrauzdētām auzu pārslām ar rozīnēm. 

Jāsaka, ka no šī  sastāvdaļu daudzuma sanāk patiešām daudz krēma. Ja gribat izmēģināt, taisiet no puses. 

Lai labi garšo! 



8 komentāri:

Anonīms teica...

vai vai vai, cik veselīgi un garšīgi!

Anita teica...

Aija, ļoti interesanta resepte! Saki, kas par vienību ķirbim- 2 litri? Glāzes? Pirms vārīšanas?

Aija Elliņa teica...

Sarīvētā veidā ķirbja masa pirms vārīšanas salīda 2 litru lielā traukā :), receptē bija minēti šie divi litri, tad nu tā arī mērīju :)

Ilze teica...

Izklausās garšīgi un interesanti. Būs jāpamēģina.

RitaGri teica...

Gribētos izmēģināt. Laima skābums tiešām ir labāks par citrona skābumiņu, par to pārliecinājos šovasar gatavojot krēmu ruletēm.

RitaGri teica...

Pagatavoju, gan pusi porcijas, kas ir gana daudz. Bet ir arī garšīgi!
Ķibju neēdājai pasniedzu kā citronu krēmu(kas arī ir taisnība), bet atzinos, ka kopā ar ķirbi, un ēda:)

Aija Elliņa teica...

Rita, man prieks! :) Jā, ir arī no puses daudz :)

Laura teica...

Nju, trakoti labi izklausās! Rīt pat pamēģināšu!