Baltijas grāmatu svētkos 2014


Droši vien ir dīvaini sākt stāstu par Baltijas grāmatu izstādi ar sunīša attēlu. Bet sunītis jau nav nekāds parastais... bet par visu pēc kārtas!  

Pagājušajā nedēļā redzēju Ulubules bloga ierakstu par dalību šajā izstādē. Un aicinājumu virtuāli papildināt grāmatu skapi Cilvēks-dzīvnieks-grāmata. Es uzrakstīju e-pastā, ka iesaku šajā grāmatu skapī ievietot arī Džeimsa Heriota autobiogrāfiskās grāmatas  ''Ja vien viņi prastu runāt'', ''Gadās arī tā'', ''Ik dzīva radībiņa'', ''Visi labi, visi mīļi'', ''Visi gudri, visi skaisti'' un ''Viņus visus radīja Dievs''. Grāmatās ir atainota rakstnieka un vetārsta dzīve no padsmitnieka gadiem, kas aizvadītas veterinārmedicīnas koledžā, līdz pat brieduma gadiem, kad tiek vadīta sava privātprakse, ir izauguši bērni un aizvadīts bagāts mūžs. Humors, mīlestība pret visu dzīvo, Skotijas daba, lauku ainavas, zemnieku tēli un raita valoda ir galvenais, kas piesaista šajās grāmatās. Ja lasīsiet tās, tad smiesities balsī un dažbrīd varbūt arī būsiet aizkustināti līdz asarām. 

Atbildē saņēmu e-pastu no Ulubeles ar secinājumu- tiksimies izstādē! 

Un lūk, ja bērniem saki- vai iesim uz grāmatu izstādi, saņem atbildi- ok, iesim. Bet ja vaicā, vai iesim uz grāmatu izstādi iepazīties ar sunīti Mokku, tad saņemt atbildi- Jā, jā, jā, iesim, iesim! 

Paldies, Inese un Mokka, un jūsu trešā kolēģe (diemžēl nezinu vārdu), priecājāmies jūs tur satikt! Bērni ir Mokkas apburti! 





Nu jā, redzējām jau arī daudzas grāmatas un brīnījāmies par to, cik Latvijā ir  izdevniecības! Bet šoreiz šī izstāde patiešām bija tāda- ar pievienoto vērtību un ne tikai sunīša izskatā. 

Zēnu skatu piesaistīja arī... militārā tehnika!  Un ja vēl tika saņemts laipns uzaicinājums iekāpt iekšā un iepazīties ar to tuvāk... nu jā, zēnu lietas! :)




Jauku atlikušo brīvdienas daļu! 

Komentāri

Anonīms teica…
kādas jaukas un piepildītas brīvdienas un sunītis vispār dievīgs., mana jaukā ģimene.
Inese teica…
Jā, Mokka māk apburt :)))
Ļoti priecājos Tevi satikt :) un paldies par bildītēm, tās nočiepšu Mokkas albumiņam, jo pašai šodien nebija laika neko bildēt, kaut kā diena paskrēja vēja spārniem :)))
Sigita teica…
Bloglistē ieraugot Ineses Mokkas bildi Tavā blogā, biju lielā neizpratnē:) Mazā Latvija:)
Aija Elliņa teica…
Jā, bildēt Tev noteikti nebija laika un iespējas! :) Droši ņem bildes!

Sigita, gribējām tieši ar Mokku iepazīties un re, kā- izdevās! :)
Madara teica…
Mokka jau kļūst ar vien populārāka, jau kurā blogā ir paviesojusies :D