Lai māju pārņem meža smarža...
Turpinu apgūt grāmatu ''500 ēdieni bez glutēna''. Šoreiz viena maltīte tapa, apvienojot divas receptes- ''Kartupeļu picu'' un ''Savvaļas sēņu tarti ar skābo krējumu''. Sastāvdaļu daudz, bet gatavošana diezgan elementāra.
1) pamatnei- 570 g nomizotu un sagrieztu kartupeļu,
2) 2 ēdamkarotes smalki rīvēta cietā siera pēc jūsu izvēles (man- Džiugas),
3) vienu olu,
3) pāris ēdamkarotes sviesta un vēl nedaudz cepšanai,
4) sāli, svaigus maltos melnos piparus,
5) virsai- rakstu grāmatas receptes proporcijas, pati liku pēc izjūtas-
~350 g sēnes (man- sālītes, iepriekš nedaudz nomērcētas meža sēnes), daudzums- pēc izvēles, vai gribās vairāk sēnes vai mazāk...
6) ~240 ml skābā krējuma,
7) 4 viegli sakultas olas,
8) sāli un svaigi maltus melnos piparus,
9) 2 lielus šķēlēs sagrieztus sīpolus,
10) 60 g brūnā cukura,
11) 6 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa.
Daru tā- vāru kartupeļus līdz tie mīksti. Noleju ūdeni, ļauju dažas minūtes tiem uz uguns apžūt. Samīcu, sakuļu kopā ar olu, sieru, sāli un pipariem, līdz izveidojas viendabīga biezputra. Tu ieklāju apaļā, iepriekš ietaukotā cepešpannā.
Izkausēju sviestu, tajā apcepu sīpolus, iemaisu cukuru un etiķi, cepu vēl minūtes 5, līdz etiķis ir iztvaikojis un šī masa nedaudz sāk līdzināties ievārījumam. Ar šo pārklāju kartupeļu biezeni.
Apcepu sēnes, sajaucu kopā ar olām, krējumu, sāli un pipariem. Leju pa virsu kartupeļu biezenim un lieku iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Cepu līdz virsa kļūst zeltaini brūna un izcepusies, minūtes 25.
Jāsaka, ka otrā dienā uzsildīts, garšo vēl labāk, nekā pirmajā!
Komentāri
sakacināji tu man apetīti. Jāiet brokastot... :)