Staigāt ar suņiem


Vai jūs esat kādreiz bijuši dzīvnieku patversmē? Es vakar biju Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē ''Ulubele''. Pirmo reizi. Domāju, ka droši varu teikt, ka šis bija vislabākais darba kolektīva pasākums kāds jebkad ir bijis! :) Mēs braucām staidzināt suņus. Man jau šķiet, ka suņi izstaidzināja mūs, parādīja savu māju (cerams, ka pagaidu māju) apkārtni, skaisto mežu, kokus un lika izbaudīt sauli un svaigo gaisu. 

Kā pastāstīja ''Ulubeles'' darbinieks, pēdēja laikā ir ļoti daudz izdarīts, lai suņi šeit justos kā mājās. Par to liecina plašie un svaigie voljēri, kas uzcelti dzīvnieku labturības uzlabošanai. 



Arī kaķus redzējām un interesanto suni, kas dzīvo kaķu mājā. 



Būdiņu durvīm priekšā pieliktie kafijas pupiņu maisi, kas sargā no vēja,  man šeit liek justies gandrīz kā mājās. :) Nu jūs jau zināt, kādas man ir attiecības ar kafijas maisiem! :) 



Jāsaka, ka tikšanos ar pirmo suni gaidīju ar zināmām bažām, jo savu mūžu man nav bijis neviens suns, ar ko staigāt. Mājās ir bijis  un ir tikai kaķis. Bet Tauriņš, ar ko staigājām kopā, bija vienkārši burvīgs, mierīgs, nosvērts un paliks mūsu atmiņā uz ilgu laiku! Pirmo reizi braucot uz patversmi nav jābaidās, kā nu ies, jo dzīvnieku kopēji, piedāvājot suni pastaigām, arī īsi izstāsta, kuri sunīši var staigāt kopā un kuriem ir kādas īpatnības, kas jāievēro. 




Aizbrauciet kādreiz uz ''Ulubeli'', atbalstiet to vai kādu citu dzīvnieku patversmi. Pastaigājiet ar suņiem, visas domas un ikdienas rūpes būs kā ar birsti no galvas izslaucītas, jo šie brīži, ko pavadīsiet kopā, būs tikai un vienīgi jūsu kopīgie brīži! 

Paldies tiem, kas organizēja šo braucienu un paldies ''Ulubelei'' par iespēju!



Komentāri

Betija Vuu teica…
jā, patversmes pastaigas ir varen pozitīva lieta, kur labums tiek visiem. arī savu reizi ir būts.
RitaGri teica…
Tava ziņa liek domāt par to skaisto, balto, bet dubļos samirkušo suni, ko satikām šodienas braucien laikā uz Rēzekni. Ceru, ka viņš bija tikai nomaldījies pilsētas ielās un atradīs savas mājas.
Jā, jūs pavadīt labu dienu.
Aija Elliņa teica…
Jā, Rita, tā ir... kad kāds saka- vai , nabaga sunīši, jādzīvo patversmē, es atbildu- iedomājies par tiem, kas kaut kur klīst cerībā atrast kaut ko ēdamu un kādu patvērumu...
Anonīms teica…
nu skaists un sirsnīgs un svētīgs pasākums, mājās atbraucāt bez suņa? Malči!