otrdiena, 2015. gada 7. jūlijs

Burkānu kūka (ar mandeļu miltiem)


Nesen ''aktualizēju'' vienu senu un mīļu burkānkūkas recepti. Kur slēpās tās ''aktualitāte''?Izmantotajos mandeļu miltos. Tie, protams, sadārdzina šo jauko kūciņu, bet, ja aiziesim uz lielveikalu un gribēsim nopirkt gatavu kūku, tad tas arī nebūs lēti. 

Vajadzēs-

1) 100 g sviesta,
2) 100 g cukura (daudzums pēc izvēles, cik kuram saldu gribās),
3) 1 lielu burkānu (man pat pusotra),
4) 2 ēdamkarotes krējuma,
5) 1 olu,
6) 1 tējkaroti cepamā pulvera,
7) ~ 200 g mandeļu miltu (piebēru arī aptuveni ēdamkaroti bezglutēna universālo miltu maisījumu, jo mīkla likās nedaudz par šķidru),
8) šķipsniņa sāls,
9) šķipsnu kanēļa, (es beru piparkūku garšvielas vai Garam masala).

DARU TĀ

Burkānu sarīvēju uz smalkas rīves. Sviestu saputoju ar cukuru, iemaisu olu, krējumu, sāli un garšvielas. Piesijāju miltus, kā arī pieberu cepamo pulveri, iemaisu rīvētos burkānus.

Mīklu lieku ar cepampapīru izklātā formā, tik lielā, lai tā būtu diezgan plānā kārtā (receptē minēti 3 cm).

Cepu labi sakarsētā krāsnī aptuveni pusstundu. Receptē minēts- 180 grādos, es cepu 200. Gatavību pārbaudu ar koka irbulīti, ja vidū iedurot, neturas klāt mīkla, tad viss kārtībā!

Pa virsu nedaudz glazūras, kas taisīta no pūdercukura un citrona sulas.

Lai jums arī garšīgi! 


1 komentārs:

Irēna teica...

izklausās gardi! vajadzētu izmēģināt.