Neiespējamais... ir iespējams :)


Dažreiz prātoju, cik daudz mūsu galvās ir domu un pārliecību... kuras nemaz nav mūsu pašu izdomātas (nē, nu lielākā daļa noteikti), bet šoreiz domāju- dažādu reklāmu saukļu ietekmē iegūtās. Zinām, kādas zobu pastas mums vajag un kādas ir pārtikas piedevas, bez kurām būs gals klāt un kosmētikas, bet kurām mēs noteikti neesam nekā vērtas utt. utt. 

Kādreiz mācījos manikīra skolā un tās pasniedzēji ar lielu degsmi mums mācīja, ka jālieto ir vienas kosmētiskās līnijas produkti, savādāk lakas neturēsies un gēla nagi kritīs nost... bet tad izrādījās, ka paši pa kluso apmeklē manikīrveikaliņu Centrāltirgū, kur nopērk pavisam citas firmas preces un mierīgi tās lieto kopā ar kādas vēl citas... :)

Tā arī es visu laiku domāju, ka man nepieciešama dārga maizes cepamā mašīna, kurai ir specifiska programma bezglutēna maizes cepšanai, jo pēdējā laikā izvēlos neēst kviešu u.c. līdzīgus miltu izstrādājumus. Bet es jau bez eksperimentiem nevaru. Izdomāju, ka cepšu maizi no rīsu, griķu, zirņu u.c. miltiem savā lētajā un parastajā maizes mašīnā- aparātā bez specefektiem! 


Un es jums saku- izdodas lieliski! Attēlā redzamā ir griķu miltu maize. 


Te kāda cita - ar banāniem un magonēm.


Daru tā- lieku maizes cepamās mašīnas toverī kādas divas oliņas, ieleju pienu vai pielieku krējumu, pievienoju nedaudz eļļas, beru klāt miltus- rīsu, griķu, ziņu, kukurūzas, amaranta, kādus nu kuro reizi un dažādās proporcijās (neesmu cepusi maizi tikai ar viena veida miltiem), pievienoju nedaudz sodas, tai uzspiežu mazliet citrona sulas. Sāli, cukuru, garšvielas, piedevas pēc garšas un vēlēšanās. Slēdzu iekšā programmu MĪKLA. Ik pa laikam paskatos, vai pietiek mitruma/vai nav par šķidru  (mīkla parasti neveido mīklas bumbu, kāda sanāk, ja cep no kviešu miltiem, tā ir šķidrāka). Pēc vajadzības pievienoju miltus vai kādu šķidrumu. Kad šī programma beigusies, slēdzu-  CEPŠANA. Pēc stundas ir gatava garšīga un smaržīga maize. 

Tā es iztieku bez pārgudras un dārgas maizes cepamās mašīnas. 


Komentāri

Sigita teica…
Lieliski ir tad, ja Tev ir kaut kas, pat ja ne tas, ko īsti vēlies, bet Tu to lieto... tomēr...
Jo zinu tik daudzas sievietes, kam ir sazin kas (virtuvē, garderobē utt), bet nelieto:)
Anonīms teica…
Piekrītu!
SiStro teica…
Paldies par rakstu un iedvesmu tieši laikā!
Nedēļas nogalē līdz manai virtuvei nonāca māsīcas maizes mašīna, kura to izmantojusi kādas divas reizes un sapratusi, ka šī ierīce netiks bieži lietota viņas mājās.
Tagad kā reiz prātoju ar ko sākt maizes cepšanu - vai skatīt no krājumā esošajām receptēm, meklēt internetā vai no grāmatiņas, kura klāt aparātam. :)
Aija Elliņa teica…
Sākumā bieži vien cepu no www.maizesmasina.lv, tad atlasīju kādas savas mīļākās receptes, bet tagad, kad jau zinu apmēram to ''drēbi'', tad bieži vien jaucu pilnīgi uz dullo sastāvdaļas. Nu jāsaka, ka nekad neesmu izmetusi ārā neko no saceptā... ā, vienreiz, kad gribēju cept maizi ar raugu, bet aizmirsu to raugu pievienot... sanāca kaut kāds pelēks un jēls ķieģelītis :D
Anonīms teica…
ak tu mazais , gudrais eksperimentētājs, kā es gribetu būt tava meitiņa.