Sildoša zupa ar Tom Kha garšvielām


Kamēr ārā tāda sezona, kāda nu tā ir, gribas kaut ko siltu un garšīgu, vai ne? Pa retam uzvāram tieši šādu zupu, talkā ņemot Santa Maria Tom Kha zupas garšvielu maisījumu. 

Vajadzēs-
1) vistas fileju,
2) lielu tomātu,
3) šampinjonus (es pērku brūnos),
4) lielu burkānu (vai pāris mazus),
5) kokosriekstu pienu (šoreiz gan pievienoju nedaudz saldā krējuma, jo kokosriekstu piena nav ledusskapī),
6) Tom Kha zupas garšvielas.

Daru tā-
Katlā ielieku sasaldētu buljonu (kurš vienmēr atrodas manā saldētavā), apleju ar ūdeni un lieku uz uguns. Sarīvēju burkānus un arī šampinjonus (lai bērni ēstu zupu un viņi ēd ļoti labprāt!). Sagriežu vistas fileju un tomātu. Kad buljons izkusis ūdenī, lieku tajā vistas fileju, uzvāru, noputoju. Pievienoju rīvētos burkānus, šampinjonus un tomātus. Pievienoju garšvielas (uzmanīgi, ja neesat pieraduši pie stipriem ēdieniem). Īsi pirms zupa gatava, pievienoju kokosriekstu pienu vai kā šoreiz saldo krējumu. Gatavs!

Ēdam, pievienojot klāt iepriekš atsevišķi novārītas rīsu nūdeles. 

Lai garšo! 




Komentāri

Anonīms teica…
skaista un laikam ari ļoti garšīga, kas tā par bļodinu un salvetīti?
Aija Elliņa teica…
Bļodiņu Tu pati man uzdāvināji un salvetīte... no vietējā Āgenskalna labdarības veikaliņa :)
Anonīms teica…
ļoti sirsnīga un jauki pasniegta zupiņa