''Bērnudārzs'' uz palodzes


Šo es saucu par savu ''bērnudārzu''. Tas ir tādēļ, ka te dzīvojas visi mani puķu bērni- 3 orhideju bēbīši un 6 (!!!) izdīgušie citroni. To skaits gan katru dienu mainās... jo nāk klāt vēl pa kādam asnam. 


Ik pa laikam mēģināju no sēkliņas izaudzēt citronkoku. Līdz šim pagalam neveicās. Tad nolēmu- likšu vienā podiņā visas citronu sēkliņas, kas gadīsies citronos. Ilgi gaidīju rezultātu, bet tad vienā dienā, viens pēc otra sāka parādīties asniņi! Ak vai, cik to vēl būs? :)

3 orhideju bērni izauga vienai falenopšu mammai. Visi uz viena kāta! Kaut kur lasīju, ka ja esot trīs lapas un trīs gaisa saknes, tad tie ir gatavi sākt patstāvīgu dzīvi. Esmu jau agrāk tā darījusi. Veiksmīgi. Cerams, ka arī šiem būs ilga un laimīga dzīve! 



Vasara!!! Gan iekšā, gan ārā :).


Komentāri

Sigita teica…
Izskatās ļoti spēcīgi falenopši. Turu īkšķus, lai ieraudzītu tos kādreiz Tavā blogā vēlreiz - jau ziedos! :)
Alise teica…
Intersanti! Prieks gan par citroniem, gan falenopshiem! Man tadu bernu nekad nav bijis 😊
Aija Elliņa teica…
Es ceru, Sigita, ka būs labs rezultāts un skaisti ziedi! :)
Alise, man kādreiz tīņa gados bija ieaudzēts greipfrūts no sēkliņas, labi un ilgi auga... un tad vecāki izdomāja, ka tas jāiestāda dārzā... tas gan nepatika augam! :)
Sigita teica…
Nezinu, vai visiem, bet citrusaugiem ir iespaidīgas adatas :)
Sixspārne teica…
Lai aug lieli un stipri 'bērni'!
Es, savukārt, biju izaudzējusi 3 avokado kociņus. Diemžēl lieluma dēļ nācās atdot lielākām telpām, ne mūsu dzīvoklim. :)
Aija Elliņa teica…
Sixspārne, nopietni, tie tik lieli izauga!!!?
Sixspārne teica…
Izauga tiešām lieli un ātri, un galvenais viegli - kauliņu iebakstījām, aizmirsām, atcerējāmies, kad tie izdīga. Pašlaik tie skolas telpas daiļo. :)
Anonīms teica…
vai, kādi jauki bērniņi, tev tak ir tie zaļie pirkstiņi, ļoti gribētos citrona bērniņu. PALDIES
Madara teica…
Es izaudzēju mandarīnus no sēkliņām. Ar no sākuma nezināju vai augs, bet tad sadīga pat no vienas sēklas divi asni, katra pusīte izdzina asnus. Izaudzēju līdz 20 cm garus. Pus gadu auga. Smuki salapoja, sāka zaroties, bet tad sāka viens pēc otra iznīkt. Pat paspēju aizdāvināt prom draugiem, un arī viņiem nīka nost. Man viens zinātājs stāstīja, ka šie no sēklām daudz un ilgi neaug, vajagot potēt utt. Ceru ka Tev augs. Padod ziņu kā dzīvosies tālāk ;)
Aija Elliņa teica…
Jā, interesanti, kādēļ neauga mandarīnkociņi... Bet man tagad ir jauna interese uznākusi. Redzēju tikko divus stādiņus, kas izdīguši no kafijas pupiņām. Un tā kā šujot somas no kafijas maisiem ir reizēm tā, ka no maisiem izbirst kāda zaļa kafijas pupiņa, man to ir uzkrājies diezgan daudz, gribu ieaudzēt! :) :) Traka...