Tomātu zupa ar austrumu garšu


Vajagot zupu- tādu, kā var paēst ''Gan bei''. Nu ko vajag, to vajag! Mums būs sava zupa! :)

Vajadzēs-

1) vistas gaļu- var filejas, var atkaulotus šķiņķīšus, var ar kauliem, tad iepriekš jānovāra un jānoņem no kauliem,
2) 2 olu baltumus,
3) smalcinātus tomātus savā sulā (vasarā- svaigus tomātus),
4) mērces- sweet chili mērci, sweet and sour mērci, vārdu sakot- kādu saldskābu mērci, kurā būtu arī čili vai kombinēt vairākas, kā nu sanāk...

Daru tā-
Sagriežu mazos gabaliņos atkaulotus vistus šķiņķīšus (~ vienu uz katru zupas porciju) un uz sakarsētas vok pannas (gan jau, ka der arī parasta panna) apcepu tos. Pievienoju vienu bundžu sasmalcinātus tomātus savā sulā.  Pievienoju mērces. Rēķināmies ar čili mērces asumu! Pieleju ūdeni, bet tā, lai zupa nekļūst pārāk šķidra. Pavāru vēl kādu brīdi. Kad šķiet, ka zupa būs gatava, pievienoju tai 2 olas baltumus. To var darīt dažādi- maisot zupu var tāpat ieliet tajā olas baltumu, bet es to izlaižu caur caurduri.  To gan jāņem nedaudz rupjāku, nekā es to darīju, tad olas gabaliņi būs lielāki. Garšojam zupu, pievienojam sāli, cukuru, var vēl mērci, ja nepieciešams. 

Lai labi garšo! 

... un pat uz ''Gan bei'' nav jāiet! :) :) 


Komentāri