its Riga baby!


Vasara turpinās un pasākumi, kurus izvēlēties, lai nesēdētu mājās, pārsteidz ar savu dažādību! Ceļā uz Baltic Bonsai parku, saņemu negaidītu uzaicinājumu no vecākā bērna, viņš ierosina mums divatā apmeklēt lielāko Eiropas drifta seriālu ''Drift Masters  European Championship'', kas notiek mūsu pašu Biķernieku trasē.  Jā, bērni aug un viņiem rodas savas intereses un mēs varam  tikai vērot šos procesus, vai arī iespēju robežās piedalīties un bagātināties no viņu nu jau iegūtās, jaunās pieredzes. 


Pērkam biļeti un dodamies ceļā. Ir pieejamas trīs veidu ieejas biļetes, mēs izvēlamies ''Dalībnieku parka biļeti'', tā ietver piekļuvi dalībnieku parkam visas dienas garumā, iespēju iziet ārā no sacensībām un atgriezties. Dalībnieku parkā ir iespēja piekļūt dalībnieku boksiem visas dienas garumā, kas mūs ar Kristianu īpaši vilina. Ir arī lētākas- ''tribīņu biļetes'' un dārgākas- ''VIP biļetes''.  Jāatzīmē, ka mums nepieciešama tikai viena, jo bērni līdz 15 gadu vecumam var apmeklēt šo pasākumu bez maksas. 


Klātbūtnes sajūta un iespēja piekļūt boksiem rada pilnīgi citu skatījumu uz pasākumu. Gan sportisti, gan mehāniķi, gan paši sacensību spēkrati ir tik tuvu apskatāmi, ka dažbrīd saku Kristianam- es jūtos gandrīz  tā, it kā skatītos pa atslēgas caurumu tur, kur citkārt nebūtu iespējas ieskatīties. 





Te Kristians var sacensties pats ar sevi, stāstot man informāciju par dažādiem mašīnu modeļiem.  Te es varu sastapt savam auto vistuvāko radinieku starp drifta mašīnām- 



Ierodamies trasē agri, tas mums dod iespēju gan pastaigāties boksu zonā, gan vērot kvalifikācijas braucienus un  tandēmu treniņus vēl pirms oficiālās sacensību atklāšanas ceremonijas. 






Kā uzzinām oficiālajā informācijā par šīm sacīkstēm, trasē dodas 60 dalībnieki no 20 valstīm – Rumānijas, Igaunijas, Zviedrijas, Polijas, Itālijas, Lietuvas, Jordānas, Somijas, Ukrainas, Dānijas, Maltas, Čehijas, Austrijas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Vācijas, Īrijas, Nīderlandes, Turcijas un, protams, Latvijas. 

Sacensībās piedalās gan titulētais Džeimss Dīns, kas ir 2017. gada prestižākā ASV drifta seriāla „Formula D” 2017. gada čempions un esot iemīļojis Biķernieku trasi un pat nosaucis to par labāko trasi Eiropā, gan pavisam jaunais drifta brīnumbērns no Īrijas, tikai knapi 15 gadus vecais Konors Šanahns, kurš ir atzinis, ka Biķernieki ir ļoti grūta trase...


Lai pasākums neliktos pārāk ''salds'', piedzīvojam ārkārtīgi spēcīgu lietu. Lietu, pēc kā ilgojāmies teju visu vasaru... bet vai šis bija īstais brīdis un vieta, kur to sagaidīt!? :)  Ak šī neprognozējamā Latvijas vasara!

Pavadām intensīvu un ļoti interesantu dienu!


Vairāk par un ap sacensībām lasiet šeit.  Bet ja interesē terminoloģija, braucienu vērtēšana un citas lietas, tad interesants dokuments ir šeit



Komentāri