Svaigēdāju našķis


Ja jūsu garšas kārpiņas pieņem dīvainus garšas salikumus, jums, savā ziņā, ir paveicies. Pastāv liela iespēja, ka to, ko kārojat sev, neapēdīs neviens cits 😊. Piemēram, varat neslēpt plauktā lakricas končas, jo tās tāpat nevienam parasti negaršo. Varat mašīnā nolikt šokolādi ar piparmētru pildījumu un zināt, ka to tur atradīsiet arī nākamajā izbrauciena reizē. 

Šī našķa ideja ir aizgūta no Ances Annas Šternbergas lieliskā bloga Topi vesels, savukārt, Ance sakās iedvesmojusies no Emily von Euw fantastiskā bloga Thisrawsomeveganlife.  Variācija par tēmu, vārdu sakot! 

Vajadzēs-

1) 1/3-1/2 glāzes (kopsummā) tahini (sezama sēklu) pastas un zemesriekstu sviesta (pusi uz pusi);
2) tik pat daudz izkausētas kokosriekstu eļļas;
3) ķeltu sāli (vai jebkuru citu rupjo jūras sāli).

Pildījumam-

1) 1/2 glāzes  dateles un melnās plūmes (pusi uz pusi),
2) nedaudz medus,
3) ~ 1/3 glāzi stipras kafijas.   


Daru tā-

Apleju ar kafiju dateļu un plūmju maisījumu. 

Sajaucu tahini pastu, zemesriekstu sviestu un kokosriekstu eļļu. Nedaudz pievienoju sāli. Leju papīra formiņās (silikona, vai papīra). Piepildu tās apmēram līdz pusei. Katrā ieberu dažus graudiņus sāls. Lieku saldētavā. 

Virtuves smalcinātājā sajaucu dateles, plūmes un kafiju viendabīgā masā. 

Izņemu no saldētavas formiņas. Lieku  katrā pa karotei pildījuma un beigās to apleju ar atlikušo pamatnes masu. 

Lieku ledusskapī (ne saldētavā) un pēc kāda laika našķi ir gatavi! Kad pasniedzu, atkal katram uzberu dažus graudiņus sāls. 

Man sanāca astoņi našķi, bet tas atkarīgs no formiņu lieluma. 



Komentāri