Lindes muižas parkā

Nebūs tā, ka es piecas dienas strādāšu un tad divas dienas ravēšu- saku dēlam... Gribas kaut ko neparastu. Katvaru muiža patālu, brauksim uz līdzīgu vietu- Lindes muižas parku!

Dažreiz liekas, ka  koki pacieš visu- apzāģēti kantaini vai apaļi, tādi, kam visi lielie zari nozāģēti, palicis vien kušķis galā... 

Lindes muižas parkā vispār šķiet, ka liepas aug kājām gaisā. Veidotas, lai radītu tik savādu efektu. Visticamāk, ka te varēti itin labi arī kādu šausmu filmu uzfilmēt, vien talkā ņemot pareizo mūziku... 

Bet tik saulainā dienā kā šī, viss ir skaisti un neparasti!


Lindes muižas parks atrodas Ķeguma novada Birzgales pagastā. Ķeguma novada mājas lapā var lasīt, ka 1542. gadā Johanns fon Plettenbergs izveidoja muižu, bet 18. gadsimta vidū un 19. gadsimta sākumā ap to jau iekopta plaša saimniecība un izveidots skaists parks. Mūsdienām no muižas palikuši vien 1767. gadā būvētie vārti. 

Agrāko varenību atgādina  žuburainie koki, kas pēc izskata, šķiet, aug ar saknēm uz augšu. Ķeguma novada mājaslapā teikts, ka tās ir Holandes liepas, turklāt parks sniedzas 7,4 hektāru plašumā.

Muižas kompleksa drupas, savukārt, spilgti parāda cilvēka niecību dabas un vētures ritējuma priekšā.




Parkā izvietota informācija par tā vēsturi, par muižu, arī muižas plāns.

 
 
Bet mani visvairāk aizrauj apraksts par augiem, kādi  te savulaik zaļoja, tas raisa iztēli un liek šo vietu iedomāties pavisam reālu.  
 

Ķegumā pārbraucam uz Daugavas otru krastu un jūtamies jau tik pat kā mājās...



Baudām vasaru, mīļie!




Komentāri