Ķirbja biezenis


Ak šis ķirbis! Tas sadala ļaužu viedokļus divās daļās- vieni to nīst un ignorē pilnībā, otri slavē un lieto dažādos veidos.  Arī man, protams, tīrā veidā ķirbis negaršo.... kas tur var garšot! Bet- ķirbis ir fantastisks hameleons. Tas pieņem visas tās garšas, ar kurām saliksim to kopā.


 
Cik jauki, ka ir radi, kuriem ir radi. Radi,  kas rudenī paņem ķirbi un veic tā gatavošanas prokrastināciju visas sezonas garumā. Beigās tas ķirbis tāpat nonāk pie manis un es ķeros klāt. 😊
 
Vajadzēs-
 
1) ķirbi- attīrītu, nomizotu, sagrieztu un sarīvētu,
2) šoreiz- dažus burkānus,
3) dažas paprikas,
4) sīpolus,
5) ābolu etiķi, 
6) tomātu pastu,
7) garšvielas (pēc izvēles)-  sāli, cukuru, melnos piparus, maltu kadiķi ar ķimenēm, 'garam masala' (pavisam nedaudz), zaļu kaltētu garšaugu maisījumu.... katru reizi taisot šo biezeni, lieku citas garšvielas, tas uzreiz maina garšu. 

Daru tā- pannā sakarsēju eļļu un apcepu sasmalcinātus sīpolus un sarīvētus burkānus. Lielā katlā lieku sarīvēto ķirbi un sīkos gabaliņos sagrieztu papriku. Pieleju pavisam nedaudz ūdens un sautēju. Ik pa laikam samaisu. Pēc kāda laika pievienoju tomātu pastu un pamazam arī visas garšvielas. Gatavošanas beigās pieleju nedaudz ābolu etiķa, bet patiešām nedaudz. Ja nepieciešams, kādā brīdī pievienoju arī olīveļļu, bet šis ķirbis bija ļoti sulīgs, lieku šķidrumu vēl neveidoju. 

Biezenis noder dažādos veidos- kā pamats zupai, kā salāti, kā mērces sastāvdaļa. 

Lai labi garšo!

Komentāri