Bērni darbojas ar sāls mīklu

Jau agrāk dažos blogos lasīju par sāls mīklu, ar ko bērniem patīkot darboties. Nedaudz pastrādājot Salatēta birojā par rūķi, redzēji, cik ļoti bērniem tīk darboties ar šo materiālu.

Tad nu ķerāmies pie lietas. Sajaucām apmēram glāzi miltu, glāzi sāls ar pusglāzi ūdens, bet varbūt ūdeni vajag mazāk, jo mūsu figūriņas diezgan ilgi kalta. Beigās procesu pabeidzām uz radiatoriem :).

Jau pats sākums- mīklas mīcīšana radīja milzīgu prieku.


Bet īstenībā mūsu mērķis bija izrullēt mīklu, sagriezt mazās plāksnītēs un uzrakstīt burtus uz tām, lai var likt dažādus vārdus.


Vēl arī uztaisījām tādu improvizētu ''desu'' spēli, kas bērniem ļoti iepatikās.

Ja kāds vēl nav mēģinājis šo nodarbi, pamēģiniet, bērniem tiešām patiks!

Komentāri

Laine teica…
Jā, man sāls mīkla bija īpašs atklājums. Viena lieta ir visu laiku par to dzirdēt un klausīties, ka kāds kaut kur kaut ko no tās taisa un pavisam cita pašam uztaisīt - tad ir tā sajūta: "Hei! Tas tiešām ir tiiiiik vienkārši!"

Un taisnība - sākot no mīklas jaukšanas, mazajiem ļoti patīk darboties ar sāls mīklu. Un galvenais, ka to variāciju, ko pagatavot ir tiiik daudz!

Sakt, kā jūs attapīgi būsies izveidojuši "Scrubble" latviešu valodā un ietaupījuši 19,99 LVL !!!

Lai mīkla izžūtu ātrāk, viņu var arī cepināt cepeškrāsnī, vai tad ne? Vai tas ir tikai plakanajiem izstrādājumiem?

P.S. Otrreiz, kad taisīju, pievienoju druscītiņ eļļu - tāda vijīgājka sanāk. Bet taisnība, ar ūdeni jābūt drusku uzmanīgam, jo pēc receptes taisot, pēc tam dabūjām vēl diezgan miltiņus bērt klāt!
Antra teica…
Ak! Laimīgie tavi puikas!!! Iedomājies, kas viņiem ietu garām, ja sēdētu akal savā Vecrīgas birojā... Mjā... skatoties kā Tu darbojies ar puikām man sažņaudzas sirds, ka menējie nav to dabūjuši, jo mamma nekad nebija mājās un kad bija tad vienmēr bija citi darbi...
Cik superīgi attapīgi!!! Desas un burtu spēle! ;)
Aija Elliņa teica…
Ooo! Laine, Tu mani tā iepriecināji!!! kad iedomājos par ietaupītajiem teju 20 Ls, pavisam labi paliek! :DDDD

Bet, ja nopietni, tā tiešām ir laba lieta! Un var arī krāsot pēc tam, ja grib krāsainas figūriņas, var cept, lai būtu ātrāk- iespējas ļoti plašas! :)

Paldies, Antruk, par labajiem vārdiem! Tavi puikas ne mazums citu labu lietu no Tevis ir dabūjuši un dabū joprojām! :)
Anonīms teica…
jā , es arī visu laiku par to domāju, cikdaudz tu darbojies ar saviem bērniņiem, nevis piemēram klačojies ar draudzenēm, laimīgie puisīši, ceru, ka viņi to kādreiz sapratīs, lai jums veicās, gribās iesAISTĪTIES.
Aija Elliņa teica…
Nebaidies, es klačojos arī ar draudzenēm! :DDD

Paldies par iesaistīšanos- burtus jau kopā ar mazbērniem rakstījāt! :))))
Maija teica…
Mans ziķeris taisīja visādus ķinķēziņus līdz kaut kādā veidā nonāca līdz mobilajam telefonam. Nolēmu, ka jāuztaisa arī otrs, lai sīcim būtu ar ko sarunāties. Tā kā pa īsto mobilo vēl neļaujam pļāpāt, tad šāds paštaisītais (atšķirībā no veikalos nopērkamajām plastmasa imitācijām) kalpoja nu ļoooooti labi. Galvenais sarunbiedram nezaudēt modrību un uzturēt saturīgu sarunu.
Mēs palīgos ņēmām cepeškrāsni. Ja atmiņa neviļ, tad minūtes 20-30 gan sanāca cept, bet rezultāts bija superciets.
Un ja kāds vēlas iegādāties spēli Scrubble, iesaku pirkt Prizmā - tur bija par ls16, nevis ls 20 un vairāk.
Aija Elliņa teica…
Žē, mobilais telefons ir laba ideja... neatceros kādā vecumā, kaut kur pēc gada, manējie abi tā ''runāja'' pa mobilajiem! lai gan runāt nemaz vēl neprata! :) :) :)

Jā, cepot, process iet ātrāk, protams!