Kartupeļu pankūkas

Šodien padomāju un secināju, ka turpmākajos pāris mēnešos noteikti manā blogā būs vai nu kūkas un saldie ēdieni vai kaut kas pavisam vienkāršs un elementārs. Un tas viss viena iemesla dēļ- kā jau vienreiz rakstīju kādā komentārā, manai ģimenei decembra beigas, janvāra sākums un februāris ir vieni smagi mēneši! :)

Kā jau visiem- īpašie datumi ir 24. un 31. decembris. Bet vēl mums ir jāsvin 6.janvārī, 12.janvārī, 16.janvārī, 7.februārī, 9.februārī, 25.februārī... nepaspēsim atgūties, jau 12.marts klāt, tad 20.marts... Tā nu mūsu ģimenē ir sakritušas tās svinamās dienas... Sakiet lūdzu, kurš to var izturēt? :)))))

Tādēļ šodien- par vienkāršo un elementāro. Šīs pankūkas no citām atšķir tas, ka nepeldinu tās eļļas vai tauku litros, bet cepu uz pannas, kurai nav nepieciešama taukviela- pannas, kas citkārt kalpo plāno pankūku cepšanai. Ja esat pieraduši, ka kartupeļu pankūkas tomēr ir mazliet treknas, tad var pieliet pilīti eļļas nevis pirms katras pannas, bet vienu reizi.

Vajadzēs-

1) ņemu vienu palielu bļodiņu ar kartupeļiem,
2) vienu olu,
3) 2 ēdamkarotes ar kaudzi miltu,
4) nedaudz sāli, dažreiz pieberu dažādus garšvielu maisījumus, pēc noskaņojuma.

DARU TĀ

Nomizoju kartupeļus. Nomazgāju un lieku virtuves kombainā rīvēt.

Agrāk mana omīte teica, ka viņai nepatīk, ka kartupeļi sanāk rīvēti skaidiņās, ka uz kartupeļu rīves ir labāk... Tā kā slinkums virza progresu, es izdomāju tā- ielieku kombainā gaļas nazi un vienlaicīgi arī rīvi. Sarīvēju kartupeļus, izņemu uzmanīgi rīvi ārā un vēl ar gaļas nazi sasmalcinu kartupeļu masu, tad tiešām nevar atšķirt vai ir ar rokām rīvēts vai nē. Jo ar rokām rīvēt zaļus kartupeļus vai burkānus mani neviens nepiespiedīs! :))))

Mazliet nospiežu šķidrumu vai nu caur sietu vai tāpat ar rokām un noleju. Piesitu olu, pieberu miltus, sāli, garšvielas.

Ņemu pannu un kārtīgi sakarsēju. Tā būs puse no šo pankūku veiksmes. Tad lieku ar karoti uz pannas kartupeļu masu un izlīdzinu pēc iespējas plānāku. Tā pankūkas izcepās ļoti ātri. Kā jau minēju, eļļu vai taukvielas neizmantoju nemaz.

Te Anitas blogā arī līdzīga tēma.

Komentāri

Anita teica…
Mums ir TIKAI 24.12. un 31.12., bet mani jau interesē tikai vārītas olas un rupjmaizes šķēles))

Nekad neesmu cepusi kartupeļu pankūkas tieši tāpēc, ka drausmīgi treknas. Bet šīs izskatās garšīgas.
Aija Elliņa teica…
Nu redzi, Anita, iedomājies, kāda mūsu ķermenīšiem ir slodze, pēc tik daudziem svētkiem! :))))))

Bērni ēda pa taisno no pannas, kā izcepu, tā pankūka pazuda! Un tas IR garšīguma rādītājs! :):):)
Inese teica…
manai mammai laikam šī trauma saglabājusies, kad mēs ar brāli un tēti noēdām visu aš no pannas, bet viņa tikai cep un cep un pati pie ēšanas netiek. Man kartupeļu pankūkas ļoooti garšo, bet mamma vairs necep :), pašai slinkums (un arī nemāku, ja godīgi), tad nu izlīdzos ar Lido, bet tur pēdējā laikā vairs nav garšīgas :(((
Skaties, ka neieveļos pie Tevis ciemos uz pankūkām :D
Aija Elliņa teica…
Mierīgi vari, Inese! Es te parasti visus baroju! Un labprāt baroju! :)))))))

NU vakar man arī vienu brīdi likās, ka pati palikšu bez pusdienām... bet nu cik tad tie mazie cilvēciņi var apēst, atstāja jau arī man! :)
Jūlija teica…
Man kartupeļu pankūkās atkal ļoti patīk tas, kad kartupeļi ir skaidiņās, ne lielās kā uz biežu rīves, bet uz masliet smalkākas...
Un vēl es pēc kartupeļu sulas noliešanas pievienoju nedaudz pienu...
Kartupeļu pankūkas ir mana ēdienu TOPa virsotnē jau kopš bērnības, man vecmāmiņa vienmēr cepa, no viņas arī iemācījos pati tās cept...
Ar to cepšanas procesu ir tā, kad es cepu uz visu lielo ģimeni, pie beigām sāk šķist, ka pati nemaz vairs nevaru skatīties uz tām pankūkām :D
Aija Elliņa teica…
Jā, Jūlija, te iespējamas daudzas variācijas, laba ideja par pienu, paldies! :)

un ir jau arī tas pavisam super vienkāršais variants, kurā sarīvē ''plikus'' kartupeļus, neko nepievieno un liek skaidiņas uz pannas uz cep... arī super!
Antra teica…
A mans firmas knifs ir pierīvēt klāt nelielu sīpolu! Tad pankūkas nekļūst tumšas. Tā kā mans vīrietis neēd sīpolus, baidījos, ka trpmāko dzīvi būs jāēd tumšas kartupeļu pankūkas, bet... izrādās, ka pieliekot pat pavisam mazītiņu sīpoliņu efekts sagalbājas ;)
Bet par liesām kartupeļu pankūkām palikšu opozīcijā. Manuprāt nav nekas garšīgāks kā brūnā kraukšķīgā pankūkas maliņa! ;)
Aija Elliņa teica…
Jā, mana māmiņa liek pat nedaudz gan sīpola, gan ķiploka... bet man kaut kā patīk tā naturālā kartupeļa garša!

Bet re kā, paldies par vēl vienu ideju! :)

kapēc Tu domā, ka bez taukiem nav iespējama kraukšķīga maliņa?
Anonīms teica…
nu meitenes, rīt cepšu kartupeļu pankūkas, man jau ļoti patīk sīpola garša
Aija Elliņa teica…
nu māmiņa cep, mēs iesim ēst, bērni, izskatās, tāpat uz bērnu dārzu netiek, ceļa vairs nav! :)
Anna teica…
Kā es gribu kartupeļu pankūkas! Tu, Aija, tā sakārdināji...kaut tūlīt varētu iet cept, ja nebūtu tāds piekusums
Aija Elliņa teica…
Anna, atpūties un ej cep, ja gribās :)))))) Labu apetīti! :)