Ķirbis. Ķirbis?



Teju visu vasaru ar interesi vēroju, kā dažādos kulinārijas blogos lielā pārpilnībā parādās dažādas ķirbju ēdienu receptes. Izlasu un nospriežu, ka ir ļoti interesanti, bet tas noteikti nav man! Ķirbis man negaršo, tā es domāju! Bet argumenti ir kā mazam bērnam- man negaršo un viss.

Bet- cik tad ilgi vērosi tās ķirbju receptes! Gan Anita, gan Krista, gan Absolutsed ir parūpējušās, lai gribētos arī izmēģināt! Apraksti jauki, bildes ‘’garšīgas’’... Vīramāte vēl pabīda mani tuvāk ķirbju ēdienu izmēģināšanai, atvedot to no laukiem ... :).

Nu ko, sasmēlusies informāciju no minētajiem blogiem, sagatavoju ķirbju biezeni. Jāsaka, ka izmēģinu gan cepeškrāsns variantu, gan sautēšanu uz uguns. Abi labi, cepeškrāsns variants prasa mazāk manas uzmanības. Tā nu manā saldētavā ir sarindojušies ķirbju biezeņi, kas gaida savu kārtu.

Bet šim vakaram sacepu ķirbju pankūkas. Uzreiz jāsaka, ka tās sanāk brīnišķīgas un ar prieku vēroju, ka mans lielākais bērns apēd kādas 5 un nenojauš, kas tur ir iekšā! Mani pašu priecē tas, ka apēdu ne tikai olas un miltu masu, bet arī kaut ko veselīgu!

Mana recepte bija šāda-

1) 2 olas,
2) glāze ķirbja biezeņa,
3) karote cukura,
4) šķipsniņa sāls,
5) pustējkarote cepamais pulveris,
6) nepilna glāze rūgušpiena,
7) milti, ko liku ‘’uz aci’’, lai mīkla sanāk normālas mīklas konsistencē.

Ēdu ar ķiršu ievārījumu, bērni- bez nekā, ar rokām (tas viņu pašu izteiciens!) :))))

Labu apetīti!

Komentāri

Inese teica…
mmm, cik gardi :)
Mani mamma šitā pie kabačiem pieradināja - tie man arī negaršoja un viss (citu argumentu nebija), bet iemānīti pankūkās aizgāja kā smērēti :D
Diāna teica…
Manējiem gan negaršo. Ne ar kabačiem, ne ķirbjiem, ne munga pupām, ne griķiem. Nekādas novirzes no parastajām pankūkām, pat ābolus nevaru pierīvēt. :((( Man pašai ļoti garšo, bet cik tad nu ilgi es varu viena pati ēst pankūkas.
Elīna teica…
O! šitās būs jāpamēģina. Visu laiku noskatos uz saviem ķirbjiem un tikai nodomāju, ka vajadzētu atkal kaut ko no tiem pagatavot.

Atradu arī kaut kādas zaptes recepti, ar apelsīniem... bet nevaru saņemties.
Aija Elliņa teica…
Izrādās, ka daudziem jāsaņemās uz kulinārijas brīnumiem ar ķirbja piedalīšanos! :) :)

Aizmirsu piebilst, ka biju vienreiz uzcepusi arī ķirbju mafinus no Anitas bloga, ļoti labi gāja iekšā visiem! :) :)

Turpinām ''kaitināt'' savas garšas kārpiņas! :) :) :)
Ilze Lipska teica…
Arī man bij jāsaņemas pirms 3 ar pus gadiem uz ķirbi, jo man arī bija - NEĒDU un viss. Līdz pa Latvijas Radio 1 gāja viens raidījums, kur stāstīja, ka ķirbis ēdams pilnīgi viss! Man tas bij tāds šoks! Bet reizē arī grūdiens izmēģināt. Un izdevās. Izrādās, ar ķirbi var tā eksperimentēt! Ideāla sastāvdaļa it visur. Ak vai, cik ķirbju pīrāgu šogad neesmu gatavojusi. Varētu jau domāt, ka mūsmājās ķirbis piegriezies, bet nekā, uznes man no pagraba vienu skaistuli un lūdz, lai kaut ko pagatavo. :)
Aija Elliņa teica…
Paldies, Ilze, ka savā blogā iedvesmo arī mūs visus uz ķirbja ēšanu! :)
Anonīms teica…
jā ķirbis jau esot viens no veselīgākajiem Latvijas dārzeņiem, bet ēdu tikai marinētu, bet ja ar ķiršu zapti, tad jāpadomā
Una teica…
mmm, ķirbis ir viena fantastiska oga! Pankūkas, cepumi, maize, pīrāgi, biezeņzupas, sāļie kotlešveidīgie plāceņi utt. Eksperimentē un nebeidz brīnīties, cik labas ēdamlietas sanāk!
Aija Elliņa teica…
Anonīms, marinētu es arī neēstu ar ķiršu zapti, bet pankūkā- mierīgi! :))))))

Oho, Una, paldies par sāļajiem kotlešveidīgajiem (es domāju- par ideju!), būs arī tādi jāpamēģina!
Antra teica…
Nu nezinu... manuprāt uz pasaules ir tik daudz citas garšīgas lietas, lai es iztiktu bez ķirbja :D Lai gan šogad mani piespieda mīlēt kabaci... :P
Zkss teica…
A manējie izbrāķēja ķirbja pankūkas :( Apēst jau apēda, bet pateica, ka labāk nevajag. Man ar tā ķirbja garša tā ne visai. Varbūt nebija labi, ka svaigu ķirbi liku mīklā. Cik sapratu, tad Aija-liki savārītu ķirbja biezeni?
Toties kabaču pankūkas man tāāāā garšo. Savējos arī pieradināju:)
Aija Elliņa teica…
Jā, Zkss, es liku savārītu biezenīti, kur ķirbītis bija sablendēts blenderī un jāsaka, ka nekādu īpašo ķirbja garšu pat nevarēja just! :)

Bet nav jau visiem jāgaršo ķirbja pankūkām! :) :)