Priecīgus svētkus!

Nu ko, mīļās un mīļie! Arī es Jums visiem sūtu virtuālus sveicienus un apskāvienus, cerot, ka svētki ir aizritējuši un rit tieši tā, kā bijāt iecerējuši un tieši tā, kā to grib tieši Jūsu sirsniņas! :)

Mani svētki rit zem kulināriskas rosīšanās zīmes. Esmu izcepusi veselu kaudzi ar kēksiem puišu Ziemassvētku ballēm bērnu dārzos. Pirmo reizi dzīvē esmu izmetusi atkritumos potenciāli garšīgus mandeļu- olbaltumu cepumus un šokolādes kūku un esmu sapratusi, ka ar manu tā jau ne visai gudro cepešplīti ir pavisam slikti! Bet tas jau nu nebūs iemesls raudāt! :)

Esmu atklājusi arī pa kādai ļoti vienkāršai un labai svētku receptei- te pavisam viegli izcepamas mandeļu sirsniņas, kuras esmu izmēģinājusi no pavisam svaigas Ievas Virtuves- 1.decembra numura.

Vajadzēs-

1) 200-220 gr miltu,
2) 100 gr sviesta,
3) 50 gr cukura,
4) 1 olas dzeltenumu (es liku divus)mīklai un

1) aprikožu džemu (es liku plūmju ievārījumu),
2) apgrauzdētas mandeļu skaidiņas,
3) pūdercukuru rotāšanai.

DARU TĀ

No miltiem, sviesta, cukura un olas dzeltenuma samīcīju mīklu, to pārāk ilgi nemīcot. Uz pusstundu to jānoliek aukstumā.

Mīklu izveltnēju, ar veidnīti izspiedu sirsniņas, liku uz cepamā papīra un izcepu mērenā karstumā. Pārsmērēju ar ievārījumu. Virsū liku mandeļu skaidiņas un pārkaisīju ar pūdercukuru.

Iespaidi- šie cepumiņi man likās ideāli- nekā lieka, bet garša ļoti laba. Tā kā mīklu ieliku ledusskapī un izņēmu pēc stundām divām, tad man likās, ka izveltnēt nebūs iespējams, bet tad vienkārši sadalīju to mazākos gabaliņos un sanāca viss kā nākas. Mīkla nebija ļoti elastīga, varbūt vajadzēja mazāk miltus un vairāk taukvielas, bet, kā jau sacīju, pēc nelielas piepūles rezultāts bija burvīgs!

Komentāri

Irēna teica…
tiešām apbrīnoju Tavu enerģiju! Tev jāraksta Tavu bērnu mīļāko recepšu grāmatiņa, ko iedot kādreiz līdzi nākamajām vedeklām:))
Aija Elliņa teica…
Paldies, Irēna! Jāpatur prātā šo ideju! :)
Inese teica…
gardi gan Tev Ziemassvētki :)
Anonīms teica…
mandeļu cepumiņi varētu sacensties ar mc2 dārgā gala cepumiem, gana garšīgi un ļoti glīti no skata, paldies meitiņ
Aija Elliņa teica…
Lūdzu, māmiņ! :) :)