Tāds kā kopsavilkums

Šajā gadā palicis pavisam maz... Šodien tāds filozofisks noskaņojums, ārā viss aizputināts, nekur no mājas īsti ārā netiekam, tapēc arī sāku domāt par pagājušo gadu. Izdomāju dažas lietas, kas palikušas atmiņā, kas skārušas tieši mani šoreiz... gribēju ar Jums padalīties!

Gandrīz hronoloģiskā secībā!

1. Tieši šogad pirmo reizi sāku apmeklēt dažādus kursus- ne tāpēc, ka darbam vajag vai lai celtu kādas profesionālas iemaņas, bet tāpat, prieka pēc. Tā es apmeklēju zeķu zvēru kursus Tasty telpā, cimdu zvēru kursus un kartiņu taisīšanas kursus Otrā elpā. Kas no tā sanācis, esmu jau ne vienu reizi vien rādījusi.

2. Esmu sapratusi, ka mani bērni nu beidzot ir tādā vecumā, ka varam kopā kur doties. Nav jādomā par ratiem (vieniem vai pat diviem), pamperu krājumiem mammas rokassomā un rezerves krekliņiem! Iekāpjam vilcienā un dodamies apskatīt pasauli. Tā mēs šogad bijām Porcelāna muzejā, Aviācijas muzejā, Art deko tērpu izstādē, pat Minhauzena muzejā tālāk no Rīgas.

3. Bija arī sliktas lietas, kā piemēram, ar mazāko bērnu pašā vasaras sākumā gulējām slimnīcā, jo viņš bija saslimis ar plaušu karsoni, kuru pēc atgriešanās no slimnīcas izslimoju arī es. Labā ziņa ir, ka bērns ātri un veiksmīgi atlaba, bet es, pateicoties slimības nespēkam, sāku rakstīt blogu! :)

4. Ar bloga rakstīšanu un muzeju apmeklēšanu man saistās arī viena personiska uzvara pār sevi! Kad Rīgā, galerijā Istaba apmaklēju mākslinieces Avotiņas gleznu izstādi, piegāju klāt pie pārdevējas un teicu: "Es rakstu blogu, vai drīkstu šeit pafotografēt?''. Varbūt kādam tas liekas nieks, bet man tā bija liela uzvara!

5. Visa vasara pagāja zem somu šūšanas zīmes.

6. Somu šūšana man deva iespēju iepazīties ar interesantiem cilvēkiem un parādīt savus darbus plašākai pasaulei žurnālā Mājas viesis. Šī iespēja veda pie nākamās un kopā ar Kristianu filmējāmies sižetā Latvijas avīzei par aitiņu taisīšanu.

7. Septembrī ar bērniem sākām apmeklēt baseinu, kas man pašai vienatnē līdz šim nebija izdevies. Tā kā baseins ir liels un dziļš un bērniem jāpeld kopā ar vecākiem, tad man arī tiek visi ūdensprieki. Ceru, ka ziemas vīrusi drīz atkāpsies un varēsim turpināt...

8. Ziema pienāca ar daudzām jaunām cimdu šūšanas idejām, kad tika radīti pilnīgi savādāki cimdi, nekā pagājušajā gadā.

9. Pašā gada nogalē atklāju, ka varu viena pati apmeklēt kino- nočiept nedaudz laika tikai sev- ticiet vai nē, ir super jauki pirmdienas dienā tikai par 1.99 Ls (jo tā ir īpašā pirmdienas cena) jau no paša rīta skatīties kādu kārotu filmu! Domāju to pārvērst par tradīciju!

10. Šogad pirmo reizi praktiski visas dāvanas Ziemassvētkos taisīju pati. Arī šo gribu pārvērst par tradīciju!

11. Un jā- kā es varēju aizmirst, tieši 2010.gadā es redzēju izrādi Ziedonis un Visums Rīgas jaunajā teātrī!

Protams, nav iespējams uzskaitīt visu, kas noticis un pie katra no šiem punktiem varētu uzkavēties vēl ilgāk. Tas tā- īsumā!


Kāds ir bijis Jūsu 2010.gads?

Komentāri

Laine teica…
Man patiess prieks par tevi un taviem pagājušā gada panākumiem! Jo dažkārt lielākās cīņas tiešām jāizcīna pašam ar sevi - un tad jau izrādās, ka pārējais ir tepat blakus un viegli dabūjams!

Lai sevis pilnveidošana neapstājas un lai veksmes ceļš turpinās nebeidzami! Laimīgu jauno 2011. gadu, Aiju!
Aija Elliņa teica…
Paldies, Laine! mazliet tā kā nožēloju par to, ka rakstā neminēju tos cilvēkus, ieskaitot Tevi, ar kādiem mani ir savedis kopā 2010.gads, bet tas jau laikam ir atsevišķa raksta vērts!

Laimīgu jauno gadu! Lai visi sapņi piepildās! :)
Anonīms teica…
Šis tev ir bijis rokdarbu pārpilns gads. Novēlu, lai nākošā gada beigās tu varētu teikt, ka 2011. bija daudz, daudz labāks par 2010. Laimīgu jauno gadu!
Aija Elliņa teica…
Paldies, Zaļā Pandiņmeitene, Tev ari vissirsnīgākie novēlējumi!

... un Tev noteikti šogad ir sanākuši visskaistākie ''krustiņotie'' dūrainīši! :)
Elīna teica…
Lai tikpat rosīgs un piepildīts arī jaunais gads! lai jaukie darbi priecē pašu un citus!
Aija Elliņa teica…
Paldies, Elīna, būsim kopā savos blogos arī nākamgad! :)
Inese teica…
tik jocīgi liekas visu šo izlasīt un konstatēt, ka visu to jau tāpat zinu - jocīgi tāpēc, ka tas ir par cilvēku, kuru pat neesmu dzīvē satikusi, bet tomēr tik labi iepazinusi :)
Novēlu mums nākamgad satikties, nu un arī visas banālās lietas - naudu, laimi, veselību!!! :D
Aija Elliņa teica…
Paldies, Inese!
nu zini kā, no vienas puses- blogā jau raksti tikai svarīgo... no otras puses- tāpēc jau raksti blogu, lai darītu zināmu citiem sev svarīgo :) un tad tā sanāk, kā Tu saki! :) :)

Laimīgu jauno gadu! Un tikšanos klātienē!
Anonīms teica…
šis tev Aijiņ, tiešām ir radošs un notikumiem bagāts gads, domāju ka patīkamā ir bijis krietni vairāk, visi šie brīnišķīgie cilvēki, kurus iepazini, tavu dēliņu veiksmes un izauksmes, lai tev veicās arī uz priekšu, esi laimīga!
Anonīms teica…
Nez kā biju palaidusi garām Tevis darinātās somas. Ļoti, ļoti skaistas!

Radošām idejām bagātu 2011. gadu!

Kāmju mamma
Aija Elliņa teica…
Paldies, Kāmju mamma! :)

Tev arī un Taviem mīļajiem panākumiem bagātu nākamo gadu!
Zkss teica…
Somas, cimdi ir, nu tik vēl cepures vajadzētu :))

Man arī ir patiess prieks, ka atklāju tik daudz brīnišķīgu blogu! un aiz tiem superjaukas sievietes!!!

Es Tev jaunajā gadā novēlu to, ko jau novēlēju dzejolītī;)(bet vispār-vispirmāk-veselību bērniem!) http://s15.rimg.info/066918c55de44b0f00e42aad78e77ee1.gif
Irēna teica…
Nu, jauka "inventarizācija"! Pievienojos visiem vēlējumiem un ļoti priecājos, ka roku darbi mūs iepazīstināja un satuvināja un paldies par palīdzību, iepazīstoties ar Mr. Blogger!!
Aija Elliņa teica…
Zkss, Irēna, paldies par jaukajiem novēlējumiem! :) :)
Diāna teica…
Brīnišķīgi! Man arī somas bija garām paslīdējušas, bet nu es klusi kūstu, sevišķi pie tām meitenīgajām ar rozītēm un citiem ļoti sievišķīgiem rakstiem.
Lai 2011. gadā visam pietiek laika!
Aija Elliņa teica…
Paldies, Diāna! :)

jā, sākumā tapa iepirkumu somas, tad stilīgās pludmales somas un beigās jau pārtapa par dāmīgajām un fifīgajām rokassomām ar izšuvumiem un izrotājumiem! :) Tāds bija mans ceļš somu radīšanā! :))))))) pašai jau arī tās krāšņās vislabāk patīk!
Anita teica…
Aija, cik burvīgs ieraksts! Zini, man jau liekas- ar šādu gadu var lepoties! Novēlu Tev nākamo gadu tik pat radošu!

Es arī apceru paveikto šogad- man bija saraksts, kā Signim. Nu tā ne pārāk iespaidīgi rezultāti:) Domāju taisīt nākamo sarakstu onlainā. Personīgos mazos, lielos un citiem dažkārt nesaprotamos sasniegumus.
Aija Elliņa teica…
Paldies, Anita! :)

Jā, zini, vajag varbūt taisīt sarakstu ar plāniem, bet vajag pēc tam arī atskatīties un pašam sevi paslavēt! :)))) Varbūt neesi kaut ko no iecerētā paveicis, bet varbūt pavisam kas cits ir izdevies! :)

Es ar plānošanu esmu kļuvusi dikti uzmanīga, jo pēdējie gadi dzīvē ir rādījuši, ka plānot jau vari... :)))) bet korekcijas gadās! :)
Ilze Lipska teica…
Kāds Tev ir bijis gads!!! Un tās somas.. es ģībstu! Es ari ko tādu gribu iemācīties.

Lai nākamais gads vēl radošāks, vēl iespējām bagātāks. Lai ir pa skaisto! Priecē mūs ar skaistām un arī garšīgām lietām! :)
Aija Elliņa teica…
Ai, Ilze, neģībsti! Jāgaida taču Jaunaisgads! :)
Paldies par labajiem vēlējumiem! :)