Vistas Tikka Masala
Nezinu, kas man ir ar tām Indijas garšām, velk mani uz to pusi un viss! :) Tikko ieraudzīju kādā žurnālā šo recepti, tā uzreiz zināju, ka man to vajag un man garšos! :)
Vajadzēs-
oriģinālajā receptē
1) 1 ēdamkaroti sviesta (receptē gī sviests),
2) 2 nelielus sīpolus, sagrieztus gabaliņos,
3) 140 g Patak's Tikka Masala pastas (pirku Stokmanā)- 1/2 no burciņas (es mēģināju pamazām likt klāt, bija bail, ka būs par asu, katrs var regulēt, cik izteiktu garšu grib panākt),
4) 250 g gabaliņos sagrieztas vistas filejas,
5) 2 vidēji lielus tomātus, sagrieztus gabaliņos (es lietoju konservētus tomātu gabaliņus savā sulā),
6) 1 tējk. cukura, vēlams brūnā,
7) 50 ml ūdens,
8) 100 ml saldā krējuma.
Jāsaka, ka es, kā parasti, uz elektroniskiem svariem gramus nemērīju, bet taisīju tā, kā man likās atbilstoši 4 fileju sagatavošanai.
DARU TĀ
Izkausēju sviestu un tajā apcepu sīpolus. Iemaisu Tikka Masala pastu un maisot cepu aptuveni trīs minūtes. Pievienoju vistas filejas gabaliņus un cepu vēl pāris minūtes. Pievienoju tomātus un cukuru. Receptē rakstīts- arī ūdeni. Es nelēju ūdeni. Sautēju minūtes 15-20, kamēr vista gatava. Pievienoju saldo krējumu, visu labi apmaisīju. Gatavs!
Iepriekšējā dienā, kad man nebija vistas filejas, sataisīju mērci ar baltajām pupiņām. Viss tāpat, tikai vistas vietā vārītas pupiņas.
Es taču teicu, ka zināju- man šī garša patiks! Man ļoti patīk! Vai jums patiks, ja neesat jau mēģinājuši, nezinu, bet var riskēt, vai ne?
Komentāri
Paldies - izklausās garšīgi, būs jāizmēģina! :)
Un tad izlasiju, ka vajag saldo krejumu, bet man majas bija tikai skabais, tapec liku to pashu skabo.
Garshiigi! Tikai vistas vareja but vairak. Es liku apmeram 300 gr, bet varetu, skiet, divtik daudz.
Un vel - noteikti sho gatavojot jaliek priekshauts - dikti spraksk :)
Arii otra dienaa bija garshiigi. Paldies par iedvesmu!
Ieva
Manā mājā jau šī mērce ir iegājusies kā gandrīz vai tradicionāla :D Bieži gatavojam arī tikai ar pupiņām.