Miežu brokastu maizīte ar melnplūmēm
Nesen atklāju Salaspilī Latvijas zemnieku produkcijas veikaliņu, kurā nopirku miežu miltus. Doma bija tos izmantot maizes cepšanai krāsniņā, bet pameklēju arī citas receptes, kurās būtu izmantoti miežu milti. Atradu interesantu Krievijas interneta mājas lapu http://montinyak.ru/, kurā piedāvātas receptes, kas veidotas saskaņā ar franču dietologa Montinjaka uztura mācību (te vispārīgs un īss rakstiņš par viņa sludinātajiem pamatprincipiem).
Šorīt izcepu, manuprāt, garšīgu brokastu maizīti. Cepu cepeškrāsnī.
Vajadzēs-
1) 80 g biezpiena,
2) 300 g kefīra (vai paniņas),
3) 160 g miežu miltus,
4) 40 g pilngraudu kviešu miltus,
5) 20 g kviešu klijas,
6) 4 ēd.kar. fruktozi (es liku ~ 3 ēdamkarotes medu),
7) 2 tējk. kanēli,
8) šķipsniņu sāls,
9) tējk. cepamo pulveri,
10) tējk. sodas (te domājiet paši- es liku vairāk cepamo pulveri un mazāk sodas, jo ir atrasts no sodas piegaršas, krievu valodā rakstošajās interneta recepšu lapās gan tā tiek izmantota dāsni),
11) kādu sauju melnplūmes.
Sajauc biezpienu ar kefīru/paniņām un piejauc klāt iepriekš sajauktas sausās sastāvdaļas. Pievieno nomazgātas un sagrieztas melnplūmes.
Receptē teikts- cept 180 grādos 25-30 minūtes. Mana cepeškrāsns ''pieprasa'' sākumā lielāku temperatūru, tad samazinātu. Kādos 200 grādos arī cepu. Gatava, kad maizītē iesprausts kociņš ir tīrs un pie tā nelīp mīkla.
Ēdu pārsmērētu ar svaigo sieru ar zaļumiem. Ļoti labi! :)
Komentāri