Korejiešu burkānu salāti
Visu laiku gribēju nopirkt rīvi, kas rīvē burkānus garās skaidiņās, lai varētu taisīt korejiešu burkānus. Kāds varbūt teiks- kāda tur starpība, kā sarīvēts, bet mans šķiet, ka burkāni, sarīvēti uz parastās rīves, bet ar korejiešu burkānu mērci, negaršos kā nākas :D.
Rīvi pirku Centrāltirgū par 2.50 Ls. Zinu, zinu- noteikti, ka var dabūt arī par 10 Ls un kvalitatīvāku, bet man pagaidām šī pati laba.
Vajadzēs-
1) 1 kg sarīvētus burkānus,
2) 4 ēdamkarotes eļļas,
3) 3 ēdamkarotes 9 % etiķa,
4) 1 ēdamkaroti cukura,
5) 1 tējkaroti sāls,
6) 0,5 tējkarotes samaltu melno piparu,
7) 0,5 tējkarotes čili (vai pēc garšas, lai nav par stipru),
8) tējkaroti maltas saldās paprikas,
9) 2 tējkarotes svaigi malta koriandra sēkliņu,
10) 3 ķiplokdaiviņas.
Esmu taisījusi šos salātus dažādās variācijās, bet pie šīs esmu palikusi kā pie man vistīkamākās.
Sarīvē burkānus, sataisa mērci no visām minētajām sastāvdaļām. Mērci lej pāri burkāniem un ar rokām kārtīgi sajauc. Apsedz ar šķīvīti un uzliek virsū kādu nelielu smagumiņu. Pēc 3-4 stundām var lietot.
Komentāri
Jā, nemaz jau tik lēti nav vekalā! :)