Ziedkāpostu un kartupeļu sautējums
Man garšo ziedkāposti, bet ja vēl nepaslinkoju un veltu liekas 5 minūtes mērces pagatavošanai, tad ir vispār- ļoti ļoti...
Vajadzēs-
1) 5-6 kartupeļus,
2) 1 ziedkāpostu,
3) glāzi ūdens,
4) 400-500 ml skāba krējuma,
5) 1 kanēļa nūjiņu,
6) 1 tējkaroti kumīna,
7) 3-4 krustnagliņas,
8) 1 tējkaroti malta koriandra sēklas,
9) 2 tējkarotes kurkumas,
10) pāris lauru lapas,
11) nedaudz eļļas cepšanai.
DARU TĀ
Sagriežu mazos gabaliņos nomizotus kartupeļus un ziedkāpostus.
Sakarsēju eļļu, metu tajā kanēļa nūjiņu un krustnagliņas un lauru lapas. Kad kanēlis atritinās, pieberu kumīnu un koriandru. Pēc brīža pievienoju kartupeļus un ziedkāpostus, maisot apcepu viegli brūnus.
Pieleju ūdeni, pieberu kurkumu un sāli, sautēju aptuveni minūtes 10. Tad pielieku krējumu un ļauju uzvārīties.
Labu apetīti!
Nezinātājs man teica- ļoti garšīga siera mērcīte! :)
Komentāri
Madara, tieši tā: ne-malts, ne-rīvēts, bet tieši kanēļstandziņa.
aggie, paldies par ideju, mēģināšu kādreiz arī ar brokoli!