Ne sētas, ne stādītas


Atceros bērnībā mums bija dažādas rotaļas, tepat pie mājas mazajā zāles placītī. Mēs saimniekojām- ''vārījām zupas'', ''taisījām salātus'', ''gājām uz tirgu puķes pirkt''. Un cik to augu bija daudz, dažādas savvaļas puķītes, zālītes! Tagad vairs nav. Kāpēc? Slikta ekoloģija? Nu nē tak, zāle mazajā placītī tiek cītīgi un regulāri nopļauta. Un ir jau pareizi- negribas pie mājas džungļus, no kuriem ērces glūn... Bet man kaut kā skumji, gribas tās mazās ''mežones'' atkal redzēt, kuras ne sēj, ne stāda, bet zied tāpat. Un ticiet vai ne, katru gadu no jauna, vēl līdz pirmajai zāles pļaušanai tās atkal zied! Ne tik daudz kā bērnībā, bet pa kādai jau atrodas, nav nemaz uz pļavu jāiet meklēt!   







Tāds kā nezāļu apskats sanāca, bet vai nav skaisti? :)





Komentāri

Irēna teica…
Tev ir bijušas fotomedības:):) Jaukas puķītes, ne kādas tur nezāles...
SiStro teica…
Vijolītes... mmm, tā smarža man tik ļoti patīk! Mums, te, pilsētā arī ir tādas vijolītes, tikai nedaudz lielākas un nesmaržo pretēji tām, kas laukos zālītē saaugušas un smaržo dievīgi, īpaši vakarpusē.
Aija Elliņa teica…
Sintija, iešu vakarā pārbaudīt! :)
Sandra Spu teica…
Puķes jau atnāk pie saimnieces, jo spēj kaut ko īpašu tai dot... es šodien savā dārzā pamanīju nātres( vēl pagājušajā gadā nebija) - laikam dzelzs organismā par maz, jāsāk dzert nātru tēja.... suņi jau pagaršoja nekaltētā veidā!
Aija Elliņa teica…
Vai, vai, Sandra un ko teica? Vai neapdedzināja savas mazās mutītes? :)
Inese teica…
ka viss skaistais pie mums tā nāktu ne sēts, ne stādīts - bez piepūles :))) Tad gan būtu dzīve, ne?
Skaisti pie Tevis!
Atceros, kaut kad lasīju, kas ir laba pļava - ja apsēžas un tikai skatiena rādiusā var saskaitīt ap 30 (īsti gan neatceros, cik) dažādus augus, tad viss kārtībā. Toreiz nodomāju, tas tak nav reāli, tik daudz augu vienuviet?! Pie mammas pļavā pārbaudīju - pēc 30-tā secināju, ka tikko tik esmu sākusi skaitīt, bet to augu izrādās tiiik daudz (un mamma vēl gandrīz katram zin nosaukumu!!!) :)))
Helēna Auzāne teica…
nu tiešām skaisti, ko daba paveic, paldies par ieskatu, citādi skrienam garām un neko nemanām.
Aija Elliņa teica…
Inesīt, tas ir vienreizēji, ka mums apkārt ir tādas pļavas, ja nu ne skatiena attālumā, tad varbūt mazliet izejot vai izbraucot ārpus ierastās vides!
Starp citu, vakar tieši par to iedomājos, ka vajadzētu uzzināt vismaz tām dažām, ko sabildēju, ''vārdiņus''... :(
Inese teica…
man mammuku pie interneta dabūt grūti, tāpēc no manis atstāstītā diez vai sanāks īstie nosaukumi :)))
Laine teica…
Skaists tas nezāļu apraksts! un tās mazpuķītes tiešām ir burvīgas! tikai jāatrod laiks un vēlēšanās katrai klātu pieliekties un to daiļumu ieraudzīt!
Paldies par rakstu - skaisti!