Hansa J.Vegnera krēsli

Fotogrāfijā- mums laipni uzdāvinātais izstādes plakāts. 

Šodien apmeklēju izstādi, kuras plakāts mani aicināt aicināja katru reizi, kad braucu 10 tramvajā un pieturā pie jaunceļamās bibliotēkas pametu acis pa labi. The Chair bija vārdu salikums, kas mani ļoti uzrunāja. Pirms daudziem gadiem Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā bija dizaina krēslu modeļu izstāde. Tas nozīmē, ka krēsli bija nevis normālā lielumā, bet tikai kā mazi modelīši. Joprojām šis izstādes iespaidus spilgti atceros. Tādi kā leļļu māju krēsliņi, bet tu saproti, ka tie visi ir klasika, dizaina vērtības un jau arī vēsture. 

Bet šobrīd un tikai līdz 14.jūlijam Raņķa dambī 1 var aplūkot dāņu dizainera Hans J.Wegner krēslu izstādi. Par izstādi sīkāk lasiet šeit

Izstāde nav liela, bet tik un tā jūtos kā pieskārusies kam nedaudz dievišķam. 

Izstāde veras vaļā tikai 12.00 un mēs bijām šodien pirmie apmeklētāji. Jāmaksā nekas nav un vēl piedevām laipna un zinoša meitene mūs personīgi  pavada un atbild uz maniem ziņkārīgajiem jautājumiem. Vēl vairāk- puikas saņem atļauju sēdēt vislielākajos un skaistākajos krēslos! :) 

Ja interesē dizains un cilvēka izdoma un spēja to novest līdz perfekcijai- aizejiet! 




Komentāri

Anonīms teica…
cik jauki, uz to iepriekšējo krēlu izstādi bijām visi, arī man šī ir ļoti tuva un baudāma un izklaidējoša māksla, ja tā varētu teikt, malači.
Aija Elliņa teica…
Jā, bijām kopā, atceros :)
Irēna teica…
Tu esi malacis, ka pieradini puikas pie izstādēm, muzejiem :)
Aija Elliņa teica…
... un Rihards teica tētim- tēti, tu tūlīt noģībsi!!! Zini, kas tur tai izstādē bija- tur viens krēsls karājās pie griestiem, pilnīgi piekārts :))))))

Paldies, Irēnīt, cenšos :)