Griķu miltu plānās pankūkas ar mellenēm
Ievēroju, ka griķu milti veikalos vairs nav nekāda diža eksotika. Ja pirms kāda laika tos gāju pirkt uz Stockmann, tad tagad esmu redzējusi arī Supernetto un Maximā. Vienmēr cepot pankūkas, mēģinu kviešu miltus pēc iespējas aizstāt ar kādiem citiem. Bet šīs plānās pankūkas sanāk vienkārši kā nelieli svētki.
Ņemu 2, 3 olas. Pieberu kādu karoti cukura, šķipsnu sāls. Pievienoju griķu miltus un nedaudz kviešu miltus. Pieleju pienu un sāku visu maisīt. Pakāpeniski pievienoju arī ūdeni, līdz masa ir pietiekami šķidra, lai sanāktu plānās pankūkas.
Cepu uz ļoti stipri sakarsētas pannas. Šīs pankūkas cepiet tikai uz tādas pannas, par kuru esat pārliecināti, ka uz tās ēdiens nepiedeg. Tad nebūs nekādas galvassāpes un pankūkas izdosies vienmēr.
Ēdam ar nelielu kriksīti svaigā siera Creme Bonjour bez piedevām, kam nedaudz pievienots cukurs un ar mellenēm, protams.
Labu apetīti.
Komentāri