Vakar, Swedbank jubilejas tusiņā jeb Prāta Vētras koncertā

Fotogrāfija no Swedbank interneta mājas lapas

O la lā! Nepagāja ne 10 gadi un jau atkal man bija iespēja apmeklēt kādu pasākumu. Nesen rakstīju par lielisko Stinga koncertu un vakar- Prāta Vētra!  

Paldies Swedbankai, kas rīkoja šo pasākumu un arī loteriju saviem klientiem un Reinis bija starp tiem laimīgajiem, kas vinnēja mums biļetes uz koncertu. 

Kā varēja noprast, šis koncerts atšķīrās no pārējiem  ar to, ka tajā skanēja tikai bankas klientu izvēlētas dziesmas (lasi- tikai tautas  iemīļoti hīti). 

Koncerta sākums bija paredzēts 20.30 un ... tavu pārsteigumu- jāklausās grupa The Sound Poets.  Kādēļ vajadzīgas iesildošās grupas- lai ārā satumstu un būtu jēga no specefektiem? Tā ir pieņemts? Lai pastieptu visu garumā? Nu vārdu sakot, grupai jau nav ne vainas un arī pāris gluži populāras un jaukas dziesmas dzirdējām. Kārtējo reizi mani pārsteidza skaņa. Dažās vietās dzirdu basu un bungas tik skaļi un skaidri, ka liekas visu varētu pa notīm pierakstīt, kā solfedžo diktātā mūzikas skolā... Toties nedzirdu par ko priecājas un cieš solists... Labi, sagaidām priekšnesuma beigas un tad kārtīgu pusstundu gaidām to... ko esam gaidījuši.

Koncerta sākumā jau nedaudz tāds kā nīgrs noskaņojums, bet, protams, parādoties Renāram Kauperam uz skatuves, viss kļūst krietni pozitīvāks. :)

Koncerts ir krāšņs, dziesmas ir skaistas, viss notiek!!!

Man personīgi vislabāk patika koncerta vidusdaļa. Arī grupas videoklips par aizlidošanu kosmosā rāda, ka puišiem pietiek pašironijas un humora sajūtas. Īpašu draivu piedod Gustavo viesošanās un Prāta Vētras dziesmu popūrijs. Šajā brīdī domāju, ka visi aizmigušie ir atmodušies un visi nelaimīgie ir kļuvuši laimīgi! Dažbrīd jūtos kā Dziesmu svētkos- roku tūkstoši, gaismiņas un daudzbalsīgs koris!

Paldies Prāta Vētrai un visiem, kas radīja šos svētkus! Lai jums vēl daudz iedvesmas un prieka no pašu padarītā!


Komentāri

Sigita teica…
Jaunajiem arī vajag reklāmu un iespējas (tas par iesildītājiem!).
Aija Elliņa teica…
Tam es, Sigita, pilnībā piekrītu un saprotu! :) Un lai viņiem veicās- no sirds!
Diāna teica…
He he, es arī laimēju biļetes, un mēs abi ar Artūru tur bijām, kamēr bērni pie manas mammas nakšņoja. Bija drusku tāda sajūta kā svešā tusiņā nelūgtam, jo netika skaidrs, kur mums jāiet, vai jāstāv, vai jāsēž, turklāt kaut kā ne visai spēju Swedbank svētkus uzskatīt par tādiem, kas uz mani attiecas. Gribējās vairāk jaunā albuma dziesmu, un mašīnu atstāt mums izdevās kādus 3 km no Skonto halles, bet bija lieliski. Manu prieku gan drīzāk apēnoja tas, ka Artūrs nebija gatavs lēkāt un skaļi dziedāt, un tad nu es viņam blakus arī dabūju tā viegli apvaldīt emocijas, bet bija brīnišķīgi. Pēc tam pusnaktī mēģināt tikt ārā no sastrēgušās Rīgas un pustrijos ievelties mājās. :) Romantika!
Man gan diezgan liela pieredze ar koncertiem, tāpēc es zināju, ka agrāk par pusdeviņiem noteikti nav jēgas ierasties un pats koncerts sāksies ne ātrāk kā deviņos, toties tai laikā jau bija problēmas ar mašīnu atstāšanu. Bet kā jutās tie, kas ieradās sešos, ja tādi bija...
Aija Elliņa teica…
Nezinu, Diāna... sešos tad tikai ar vīna pudeli un uzkodām (ja tādā komplektā laistu iekšā!) :)))))

Zini, mēs pa taisno gājām uz stāvvietām tuvāk pie skatuves, jo es arī gribēju dziedāt un lēkāt un ''justies''... faktiski man šķiet, ja vien grupa ir zināma, dziesmu vārdi arī, tad nav vērts sēdēt, ja vien fiziski vēl esi spējīgs nostāvēt :)))))))
Anonīms teica…
Paldies par ieskatu, cik labi, ka tu šad tad kaut kur aizej un tad man ir sajūta, ka arī es esmu šo to redzējusi un dzirdējusi, vēlreiz PALDIES.
Ilze teica…
Arī es tur biju, nodziedājos - līdz likās,ka nevarēšu vairs lāga parunāt, bet viss ir ok.
Aija Elliņa teica…
Tā, Ilze, viss nākamreiz pirms kāda koncerta vai pasākuma darām tā- kādu dienu iepriekš izziņojam- es iešu un koncertu, kas vēl ies, satiekamies tur un tur! Tad mums sanāks reāls mini blogdraugu salidojums, piemēram, Prāta Vētras koncertā! :)
Ilze teica…
Izklausās labi,jāgaida tik kāds interesants pasākums!
Inese teica…
jā, jā - es ar tur biju un jūtu, ka būtu sanācis varen kupls blogdraugu tusiņš :)))
Par pirmo koncerta stundu pilnībā parakstos zem Taviem vārdiem - stipri sabēdājos, ka tik garlaicīgi, pat gribēju jau doties prom... Bet mazliet pacietības un viss ar uzviju tika atalgots pārējās divās stundās :)))
Aija Elliņa teica…
Zini, Inesīt, es pat vīram teicu- uzrakstīšu blogā rakstu ar virsrakstu ''kā Prāta Vētra'' izniekoja manu sestdienas vakaru'', bet tad jau vēlāk dusmas pārgāja un kā Tu saki- tiku atalgota! :)))))

Nu riktīgi daudz mēs tur esam bijušas! :)
Liki teica…
Jā, nākamreiz tiešām pirms tam ir jāsarunā vienota pulcēšanās vieta, jo izskatās, ka gandrīz visas bloglandietes ir bijušas. :c)
Par iesildītājiem gan es biju bez gala priecīga, jo SPB ir viena no manām šī brīža top grupām. Pauze pa vidu gan bija kaitinoša.
Aija Elliņa teica…
Liki, SPB būs Kalnciema kvartālā! :)

Jā, pauze bija viskaitinošākā :)))))
Liki teica…
Jā, jā, es jau strādāju pie tā, lai varētu tikt baudīt šo koncertu. ;cP