Krāsas


Man kā izteiktam rudens cilvēkam šogad ir lielas grūtības sagaidīt dabā dzelteno, sarkano, brūno krāsu. Koki vēl tik zaļi un tas noteikti priecē visus, kam vasara tuvāka. 

Man vienmēr uzlabojas oma, kad vāru sezonā pirmo krēmzupu. Zinu, ka daudzi to necieš. Bet mani tā silda un bērniem garšo. Garda, bieza, smaržīga. Tas nozīmē, ka rudens ir klāt! :) 

Krēmzupa ir arī tāda kā krāsu terapija šķīvī, pieliksi vairumā ķirbi- sanāks dzeltena, no burkāniem- oranža, zirnīšiem, brokoļiem- zaļa, no tomātiem- sarkana. Bet man vakar iznāca tāda kā rozīga. Parastajam salikumam- kartupelis, burkāns, saujiņa rīsu, sīpols, ķiploks, ingvera saknes gabaliņš, vistas buljons, garšvielas, pievienoju arī bieti. Kad sakūlu virtuves kombainā, sanāca rozā zupa. Šoreiz klāt pieliku skābo krējumu. Citu reizi ir variācijas- kokosriekstu piens, saldais krējums, kāds svaigais vai kausētais siers. 

Lai jums siltas sajūtas! 



Komentāri

Irēna teica…
Burvīga krāsa, tā jau pati par sevi ārstē:):)
Aija Elliņa teica…
Aizmirsu pierakstīt, ka mani bērni apēstu kaut zilu zupu, ka tikai ir grauzdiņi iekšā! :)))))
Sandra Spu teica…
Es vakar braucu darīšanās un domāju, ka kokiem lapas ne vairs īsti zaļas, bet arī vēl nav dzeltenas, kaut kā tiešām sagribējās krāsas, kaut esmu vasaras mīlis.... tava zupa iedvesmo uz krāsām!
Baiba teica…
jā, jā, mums arī grauzdiņu zupa ir topā. Vēl ļoti gardi sanāk ar sēnēm! Par zilo bērni būtu laimīgi, bet nezinu, kā uztaisīt.
Aija Elliņa teica…
Baiba, laikam būs jāiztiek bez zilas zupas! :)))))))
Baiba teica…
Man Amerikas radiniece stāstīja, ka gribējusi iepriecināt savu latvisko vecmāmiņu, uzcepot pankūkas, un lai izskatītos skaistāk, pielikusi zilo pārtikas krāsvielu - vecmāmiņai esot bijis grūti to ieēst, bet tomēr centusies:)
Aija Elliņa teica…
Nabaga, ļoti pieklājīgā vecmāmiņa! :))))
Madara teica…
krāsa kolosāla :)
pietiktu ar pāris pilieniem sarkanai zupai klāt aronijas sulas vai melleņu sulas un būtu arī zila vai pat violeta :D
grauzdiņi laikam visiem bērniem iet pie dūšas. brīžam saber vairāk par zupu iekšā :D
Aija Elliņa teica…
Nu re, mums te izveidosies pilnīgi varena ''zupu krāsošanas'' diskusija! :))))

Jā, protams, dažs labs gribētu, lai grauzdiņu ir vairāk par zupu :D
Sigita teica…
Man patīk vasara, bet rudens lapām arī sava burvība! Šorīt, braucot uz darbu, šur tur ievēroju dzeltenu lapu klājienus uz ietvēm... pirmā doma: kā? - sarkano un oranžo šogad nebūs?
Hela teica…
Zilu zupu var dabūt no sarkanajiem kāpostiem. :)