Briseles kāpostu sacepums jeb kā es mācīju vīramāti mīlēt briseles kāpostus


Otrdien ļoti ātrā solī devos no 10. tramvaja pieturas ''Centrāltirgus'' uz Salaspils autobusu. Un tirgū uz viena no galdiem ieraudzīju tik rosinošus un aicinošus briseles kāpostiņus... Bet nevarēju taču uz radošo darbnīcu ierasties ar dārzeņiem iepirkumu somā :)))). 

Aizvakar vīramāte teica- es braukšu uz Centrāltirgu, vai tev kaut ko nevajag? Vajag, vajag, briseles kāpostus! Viņa brīnījās- vai tad no tādiem var kaut ko prātīgu uztaisīt? Tad es nolēmu, ka mācīšu vīramāti mīlēt briseles kāpostus :))))). 

Pirmais ēdiens bija ļoti stipri līdzīgs Anitas jau kādreiz publicētajam, tikai es gandrīz paša procesa beigās pieliku sautējumam  klāt kādu glāzi Basmati rīsu, uzlēju divtik ūdeni un aptuveni 10 minūtes sautēju uz lēnas uguns. Gatavs!  

Šodien tapa tāds kā sacepums. 

Noņem kāpostiem virsējās lapas, pārgriež uz pusēm. Pannā, sakarsētā eļļā (vai sviestā) apcep garšvielas, kādas jums tīk (man- kurkuma, muskatrieksts, asafetīda) un liek briseles kāpostus. Apcep, nedaudz pasāla, apsegtus ar vāku pasautē kādas minūtes 10. Tad pārkaisa ar rīvmaizi un sarīvētu labi kūstošu sieru, piemēram Krievzemes. Apsegtu ar vāku, uz ļoti mazas liesmas sautē vēl kāds minūtes 5. Ja vēlaties pikantāku, beigās uzkaisiet nedaudz kādu cieto, rīvēto sieru. 

Baudām rudens ražu! :) 






Komentāri

Irēna teica…
mmm, to es varētu nākamnedēļ pamēģināt! izklausās garšīgi!
Aija Elliņa teica…
Noteikti pamēģini! :)
Helēna Auzāne teica…
nu Aijuk, tas ir tik jocīgi, ka varētu būt garšīgi briseles kāposti, laikam jāmāk sagatavot.
Aija Elliņa teica…
Nekā jocīga tur nav! :)))))
dace teica…
Nu un ko vīramāte teica? ;)
Aija Elliņa teica…
:) teica- būs man laikam jāsāk mīlēt briseles kāpostus! :D