Omīšu tehnikā veidots paklājiņš


Ne nu tās omītes tamborē vairs  ko... vismaz manas :), bet nu ir taču tamborēšana no lupatiņām senus laikus prātā atsaucoša, vai ne?

Kur gan paliek visas apņemšanās? Kad dzīvoju vecajā mājā, biju saplānojusi, kā izrotāšu un labiekārtošu jauno māju ar saviem rokdarbiem... Jau pusgads pagājis- esmu tikai noorganizējusi galda krāsošanu. Un nu beidzot uzradies arī mazītiņš tepiķītis vannas istabai. Mazs tādēļ, ka atkal jau biju paspējusi aizmirst, cik daudz materiāla patērē šī rokdarbu tehnika. Ticiet vai nē, bet izlietoju veselu palagu un nelielus virtuves aizkariņus. 


Un kā redzams bildes kreisajā apakšējā stūrī, aizkariņi beidzās patiešām nelaikā :). 


Te var palasīt plašāku tepiķīša darināšanas stāstu


Un patiešām ceru, ka mājas labiekārtošanas mūza mani drīz atkal apciemos :). 

Lai jums jauka nedēļas nogale. 


Komentāri

Diāna teica…
Mīlīgs paklājiņš. Bet adata droši vien milzīga.
Skaisti! Atceros, Jūs stāstījāt ka, tamborējot tādus paklājus, tamboradatas lūst. Kā bija šoreiz?

Esmu uztaisījusi paklāju no džinsu krājumiem, tiesa gan ne tamborējot (noberztu rokas), bet sapinot strēmeles bizēs un sašujot. Ļoti labs paklājs sanāca! Smags, nekur "neaizbrauc" un nekrokojas. Iesaku izmēģināt! Īsta reciklēšana.
Biene teica…
Nu es gan to, ka nelaikā kaut kas beidzies tā arī nebūtu pamanījusi...Un man arī šis rokdarba veids saistās ar tulznām.Lai izdodas ar mājīguma radīšanu!
Aija Elliņa teica…
Paldies, adata patiešām liela. Un tā, par ko Abakhanā saka, ka nelūzt, kā vēl lūzt! Bet- es jau notamborējot kaudzi ar šādām somām, esmu iemācījusies netamborēt cieši un tad rokas un adata necieš. Turklāt, man vīrs no kaut kāda dzelzs stienīša izvīlēja tamboradatu, un tā nu gan nelūzt! :)
:) Mana Ōmīte ķiķinātu pus dienu ar draudzenē - par to nosaukumu.. , bet man "omīštehnika" saistās ar kaut ko vājprātā sarežģītu.. kā pīšanu,vīšanu,rakstotu aušanu.. tādu ka apskatoties nezini no kura gala tas vispār tapis.
Sarkanā Biete teica…
O, šis rokdarbu veids man arī ar tulznām un sāpošiem pirkstiem asociējas. Es laikam par stingru tamborēju...Ļoti jauks paklājiņš Tev ir sanācis!
Anonīms teica…
Mana omīte "piecepusi" veselu vezumu tādu.pati pukojas, ka vairs nav kur likt...viņa tamborē ar alumīnija tamboradatu. Viss, kas skapī kļuvis lieks (ja vien tas nav traki rupjš vai irstošs), tas viss atdzimst jaunā veidolā! Izskatās, ka mums drīz jābrauc uz tirgu! :)
Dace.
Aija Elliņa teica…
Dace, fantastiski! omītei vajag savu mazo blodziņu-internetveikaliņu vismaz, lai tirgo tepiķīšus ! :)

Anonīms teica…
nu uzbrauciens omītēm ir pelnīts, es tik lasu romānus un sportoju, bet tepiķītis ir jauks un sirsnīgs, ar mīlestību cakināts. Tev tak tagad ir daudz jaunu papildus pienākumu.
Aija Elliņa teica…
... jā, tā jau ir- darbs ārpus mājas un viens bērns pirmajā klasē ir savādāk, nekā- abi bērni bērnu dārzā un darbs mājās :)
RitaGri teica…
Tavs jaukais rozīgais tepiķītis ir kārtējais atgādinājums man, ka es arī ko tādu gribu izdarīt, materiālu atliku likām.
Aija Elliņa teica…
RitaGri- saņemies!!! :)))))