piektdiena, 2013. gada 8. novembris

Lai dzīve saldāka...


Atrādu pēdējos divus eksperimentus svaigēdāju konfekšu jomā. Sanāca gardi!

Gaišākajām konfektēm vajadzēs-
1) 1 glāzi kaltētu ābolu (diezgan cieši saspiest glāzē),
2) 1/2 glāzi melnās plūmes,
3) 1/2 glāzi mandeļu,
4) pēc garšas- ~ 2 ēdamkarotes agaves sīrupa vai cita saldinātāja,
5) 2 ēdamkarotes izkausētas kokosriekstu eļļas,
6) kanēli (es piebēru 1 ēdamkaroti),
7) šķipsnu ''Garam masala'' garšvielas (nav obligāti).

Samalu masu gaļas mašīnā, sajaucu to  līdz kļuva lipīga un veidoju apaļas konfektes.

Tumšākajām konfektēm nepieciešams-
1) 1 glāzi (vienādās daļās) rozīnes, melnās plūmes un kaltētus ābolus,
2) 1/2 glāzi indijas riekstu,
3) pēc garšas- ~ 2 ēdamkarotes agaves sīrupa vai cita saldinātāja,
4) 2 ēdamkarotes izkausētas kokosriekstu eļļas,
5) kakao pulveri.

Lai garšo!




6 komentāri:

Alise teica...

aizņēmos tavu svaigēdāju konfekšu ideju šodienas bērnu skolas mārtiņdienas tirdziņam ;-)
tikko pārbraucām ar meitu no tirdziņa ar tukšu groziņu.

Irēna teica...

mmmmmmmmmmm

Anonīms teica...

zinu, zinu, tas ir superīgi, varētu apēst lielos daudzumos, paldies!

andrasballe teica...

izskatās ļoti garšīgi :) cik apmēram sanāk no receptēs norādītā daudzuma? un vēl - cik ilgi šādas končas var uzglabāt? un kā viņas reaģē ilgāk pastāvot - nepaliek apkaltušas vai kaut kā sāk sabirt? lai gan pareizā pieejam laikam ir nevis uzglabāt, bet apēst un taisīt nākamo porciju :)

Aija Elliņa teica...

Anda, sanāk tieši tik, cik var redzēt un saskaitīt 2. un pēdējā bildē.
Glabāju ledusskapī, ilgāk par kādām 4 dienām nekad nav ''izvilkušas'', nekas nemainās, tikai varbūt garša kļūst intensīvāka, jo, piem., tām, kurām pamatā kaltēti āboli, to vislabāk var pateikt tieši otrajā un nākamajās dienās :)
Sastāvā jau faktiski nav nekā tāda, kas neglabātos ilgi.

Biene teica...

Šitas būs jāpaprovē!Paldies par ideju!