Oki- okeāna vidū



Kad mājas šuju vai daru citus rokdarbus, parasti fonā skan Latvijas Radio 1. Mans mīļākais radio. Jo tur gandrīz neskan mūzika un ir neskaitāmi raidījumi, kurus klausoties uzzinu to, ko citviet neuzzinātu. 9.aprīļa ''Kultūras rondo'' radīja manī pārliecību, ka jāiet uz kino. Uz latviešu filmu!? Neticami! 

Jā, šī bija pirmā (nosacīti) latviešu filma, kuru  skatījos kinoteātrī, maksāju par to naudu un filma mani uzrunāja vistiešākajā veidā- ar sajūtām, noskaņām un pārdomām. 

Neapšaubāmas filmas vērtības ir galvenās lomas aktrise Kaori Momoi (lai gan jāsaka, ka visi četri filmā darbojošies aktieri ir katrs savā, galvenajā lomā), kameras darbs un Viljama Goldšteina mūzika.

    

Noklausieties ''Kultūras rondo'' un varbūt arī jūs sagribēsiet redzēt šo filmu! Stunda un 45 minūtes, ko šodien nozagu ikdienas steigai noteikti bija tā vērta (nu labi, 15 minūtes es labprāt atdotu atpakaļ, jo tās aizņēma reklāma)!  :)




Komentāri

Madara teica…
es par šo filmu dzirdēju un redzēju kinotēkā pa ltv1. izklausījās laba. it sevišķi kad stāstīja kā mēģināja budžetā iekļauties, kā filmēja, kā organizēja visu. arī gribu šo filmu redzēt, kaut dēļ A.Buli vien.
Anda teica…
Cik interesanti. Mana vecmāmiņa ar klausījās tikai LR1 un tikko tur sākās mūzika, tā slēdza radio laukā.

Es reizēm klausos LR3, jo tur ar var visu ko interesantu uzzināt, tikai par klasisko mūziku un cilvēkiem.
Aija Elliņa teica…
Jā, tas tapšanas stāsts jau bija tieši tas, kas mani intriģēja... kaut vai stāsts kā iepazinās Maori Momoi un Māris Martisons, kādā festivālā, sajuta tā teikt garīgo saikni un re, jau divas filmas tapušas un trešā padomā! Brīnišķīgi! Un jā, budžeta, cik es saprotu, tur sākumā vispār nebija, viss tapa tukšā vietā!
Aija Elliņa teica…
Mūzikas tur ir maz un to tiešām var pārdzīvot uz īsu brīdi izslēdzot radio, kas nav iespējams tajās radiostacijās... kurās ir tikai mūzika :D