pirmdiena, 2014. gada 28. jūlijs

Pupiņu plācenīši


Cepot šos plācenīšus, var likt lietā gan dažādus pākšaugus, gan sierus, tāpat garšvielas pēc izvēles. Katrs var gatavot no mājās esošajiem produktiem un pēc savas garšas izjūtas. 

Tātad, receptes pamatā šoreiz-iepriekš izmērcētas un novārītas baltās pupiņas un turku zirņi. Abus samaļu gaļas maļamajā mašīnā (var sasmalcināt blenderī), piemaļu uzreiz klāt sīpolu un pāris ķiploka daiviņas (pēc izvēles). 

Pievienoju pašgatavotu mājas sieru. To taisīju pāris dienas atpakaļ no piena, kas pēc garšas vairs nelikās svaigs (bet nebija vēl saskābis). Pienu uzkarsē, pievieno nedaudz citrona sulas un notecina dubultās marles kārtās.  Citreiz, cepot šo plācenīšus, esmu likusi klāt rīvētu cieto sieru vai citu pēc jūsu izvēles. 

Pievienoju olu. Olu skaits atkarīgs no gatavojamās masas daudzuma. Jo vairāk zirņu, pupu, jo vairāk olas. Pieberu arī kādu ēdamkaroti auzu miltu. Visu labi samaisu, pievienoju sāli un citas garšvielas pēc izvēles (šajā reizē pa šķipsnai- kurkuma, kaltēts ingvers, čili). 

Cep eļļā, gī vai sviestā, sakarsētā pannā, pirms tam nedaudz apvārtot rīvmaizē. 

Ēd siltus vai aukstus. Var grilā sasildīt. Brīnišķīgi! 




2 komentāri:

Irēna teica...

izklausās garšigi un veselīgi!

Anonīms teica...

plācenīši - ņamņamņam, superīgie, sātīgi un veselīgi, paldies par izdomuun labo garšu.