Tamborēta hiperboliskā plakne...manā virtuvē :)


Gan jau esat Irēnas blogā redzējuši šo praktisko veidojumu virtuvei. Nu arī man tāds ir. Droši vien arī zināt, kāpēc tas saucās par hiperboliskās plaknes tamborējumu. Vairāk par idejas autori, jāsaka- asprātīgo matemātikas zinātņu doktori, asociēto profesori Kornvela universitātē Dainu Taimiņu lasiet te un šeit. Te  arī Latvijas Radio  raidījums ''Viena Rīga- daudz talantu''. 

Kā to lieto? Mazgā traukus. Maigi paberž, ne tā kā ar kādu metāla rīku, bet nenodarot postu traukam. Lūk- kopā ar Drogās pirkto ''amatabrāli''- 


Izmantotais materiāls- iepirkumu maisiņi. 
Papētiet hiperboliskās ģeometrijas likumus, tamborējot virtuves šrubīti! :) :) :) 



Komentāri

Irēna teica…
Dzīvespriecīgs! :)
Alise teica…
šitais hiperbols ir dikti labais! man ar derētu...
Sigita teica…
Te nu es varu baudīt tikai mākslu, jo manā virtuve nav un nebūs tāda tipa beržamo... Bet ideja ar maisiņiem, protams, ir lieliska un hiperboliskās plaknes pašas par sevi arī!!!!!!!!!!!!!! Aija, paldies, ka padalījies ar info par autori,- tas man absolūts jaunums:)
Aija Elliņa teica…
Sigita, es reiz dzirdēju arī ļoti interesantu raidījumu LR 1 par šo kundzi, kur viņa pati dalījās ar to, kā nonākusi savā pedagoga dzīvē pie šī ''objekta'' un kā pati atceras garlaicīgās teorijas mācības savā laikā... man arī likās fantastiski, ka var savienot tādas lietas kā matemātika, rokdarbi un likt to praktiski lietā :)
Anonīms teica…
vai, kāds smukulis, gribētos apēst, bet tādu jau vajag mācēt sacakināt