Mazkūciņas
Vēl jāizmanto pēdējās kaltēto ābolu rezerves, kas palikušas pāri no pagājušā rudens. Parasti līdzīgās receptēs pamatiņš tiek veidots no datelēm, kādiem riekstiem, kāda saldinātāja (man- medus) un kokosriekstu eļļas.
Manas mīļākās un mūsu platuma grādos, manuprāt, pieejamākās sastāvdaļas ir- kaltēti āboli, melnās plūmes, rieksti pēc izvēles un kokosriekstu eļļa.
Pa virsu nu jau šīs sezonas svaigie jaunie ābolīši, kanēlis, mazliet medus, arī kādi rieksti, kokosriekstu eļļa. Improvizējam!
Abu daļu sastāvdaļas sastrādā atsevišķi vijīgās masās un liek kēksu formiņās un ledusskapī atvēsināties. Pēc pāris stundām- lai labi garšo!
Komentāri