Kabaču un ābola maize
Turpinot meklēt garšīgu bezglutēna maižu receptes, te viena, kuras sastāvā ir gan kabacis, gan ābols. Oriģinālā recepte šeit.
Mana variācija šāda- vajadzēs
1) 2 olas,
2) pāris ēdamkarotes brūnā cukura,
3) 1/4 tasi olīveļļas,
4) 1/2 tējkaroti jūras sāls,
5) 1 tējkaroti kanēļa,
6) 1/2 tējkaroti muskatrieksta,
7) šķipsnu koriandra sēkliņu (kaltētu, samaltu),
8) 1 tējkaroti cepamā pulvera,
9) 1 tējkaroti sodas,
10) 1 tējkaroti ksantāna sveķu (pērku šeit),
11) 1/2 tasi brūno rīsu miltu,
12) 1/2 tasi prosas miltu (samaļu prosas pārslas kafijas dzirnaviņās),
13) 1/2 tasi kukurūzas cieti,
14) 1 kabaci (nomizotu sarīvētu, mazliet nospiestu no liekā ūdens),
15) palielu ābolu (nomizotu, sarīvētu).
Daru tā-
Uzsildu cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sajaucu sastāvdaļas no 1) līdz 10), pievienoju sastāvdaļas no 11) līdz 15).
Lieku maizes formā, kas izklāta ar cepamo papīru un cepeškrāsnī iekšā! Cepu līdz māja sāk smaržot pēc garšvielām un maize ieguvusi brūnu garoziņu.
Ēdu ar svaigo sieru un redīsu dīgstiem. Vai ar visām citām sastāvdaļām, ko liek uz maizes. Lai izdodas!
Komentāri
bitīte