Japāniete suitos*

Foto: Valdis Semjonovs, www.la.lv

Šodien beidzot sanāca aiziet uz Ināras Kolmanes filmu ''Ručs un Norie'', ko joprojām var noskatīties kinoteātra Splendid Palace Mazajā zālē. 

Filma vēsta par divu atšķirīgu pasauļu, divu atšķirīgu sieviešu dvēseļu radniecību. Viena ir antropoloģijas studente no Japānas Norie, otra sirma kundze, suitu sieva, saukta par Ruču. Un laikam tikai Dievam zināms, kuri cilvēki  un kādēļ ''pievelkas'' un satiekas savā dzīvē un kā viena Japāņu meitene sāk interesēties par suitu sadzīvi un lietām... 

Man ļoti patika filmas veidotāju cieņpilnā attieksme, vērojot šo divu filmas varoņu attiecības un draudzību. Dažreiz skatoties dokumentālās filmas  traucē kameras visur esošā un visu redzošā klātbūtne, un ja vēl ir kāds moralizējošs fona teksts... Šajā filmā- nekā tamlīdzīga. 

Lai nu kā, Norie filmā teiktie vārdi, ka viņai gribētos būt ar diviem ķermeņiem, lai vienlaicīgi varētu atrasties divās vietās- gan Latvijā, gan Japānā, sasaucas ar manis pašas bieži pārdzīvotām sajūtām, varbūt  tādēļ man filma tik ļoti gāja pie sirds. 

Apbūra arī visur klātesošais personāžs Ruča suns, kas aizrautīgi visu filmu čiepj no dobēm un ēd burkānus! :) 

Vairāk par filmu lasiet arī šeit.

* virsrakstu aizņēmos no šī raksta


Komentāri

Anonīms teica…
paldies par ieteikumu.