pirmdiena, 2017. gada 6. marts

Suši nori lapās cepts svaigais siers


Nelielā sestdienas rīta pastaigā pa Kr.Barona ielu, ar Irēnu Lauriņu ieklīstam indiešu ēstuvē un nogaršojam jūraszāļu lapās ceptu sieru. Tas izrādās tik garšīgs, ka mājās, protams, šo recepti ir jāmēģina atkārtot. Ja neskaita manu uzkodu nedaudz neregulāro formu, visumā garša sanāk ļoti līdzīga! 

Vajadzēs- presētas jūraszāļu lapas jeb suši nori lapas, kas nopērkamas teju katrā lielveikalā; sieru, kas nekūst (man- veikalā iegādāts biezpiena siers, var izmantot pašgatavotu mājas sieru); zirņu miltus, garšvielas...

Sieru sagriež vienāda lieluma taisnstūra gabaliņos. Suši nori lapas sagriež divtik lielos gabaliņos, lai var ietīt sieru. Zirņu miltus sajauc ar ūdeni, sāli, kariju, kurkumu, čili (vai jebko, ko garšas kārpiņas kāro), lai sanāktu šķidra krējuma konsistence. 

Siera gabaliņu ietin ūdenszāļu lapiņā, kas pirms tam samitrināta ūdenī. Uzreiz apviļā miltu maisījumā un liek uz pannas sakarsētā taukvielā, cep, kamēr zeltaini brūns. 

Droši vien, ka var apvārtīt arī sakultā olā un rīvmaizē vai miltos... 



Ēd karstu vai aukstu. Ērti paņemt līdzi, lietot kā nelielas uzkodiņas. 

Labu ēstgribu! 



Nav komentāru: