Ekskursija lidostā ''Rīga''


Lai arī cik tas dīvaini neizklausītos, uz lidostu ''Rīga''  var braukt ne tikai tad, kad jālido uz citu valsti, bet vienkārši tāpat- uzzināt ko jaunu, atpūsties un (manā gadījumā)-  paklausīties visskaistākajā mūzikā kāda var būt- lidmašīnu dzinēju troksnī :). 

Pirmo reizi par šo iespēju uzzināju, kad mazākais bērns ar savu klasi brauca šādā ekskursijā. Viņa safilmētais video bija tik skaists un stāsts tik aizrautīgs, ka nolēmām apmeklēt šo pasākumu visi. Protams, ka īpaši interesants šāds brauciens ir tiem, kam vēl nav sanācis ne reizi dzīvē lidot. Par ekskursantu sastāvu jāziņo lidostai ne vēlāk kā 2 dienas pirms pasākuma, jāierodas ar dokumentiem un jāiziet īsta drošības pārbaude. Viss kā dzīvē! :) 

Tad no lidostas darbinieka dzirdam stāstus par šīs vietas ikdienu un darba mirkļiem, varam uzdot savus jautājumus un to, kā izrādās, ir gana daudz. Visinteresantākais, protams ir brauciens ar autobusu pa lidlauku, vērojot gan lidmašīnas, kas paceļas gaisā, gan tādas, kas tikko pārbraukušās mājās. Redzam arī militārās lidmašīnas un mēģinām iztēloties, kā tās uzpilda ar degvielu citas lidmašīnas un viss tas notiek... gaisā!  

Vairāk par ekskursiju laikiem un pieteikšanos tai lasiet šeit



Komentāri

Sigita teica…
Tā kā man ir lidošanas fobija, tad jūtos uzrunāta! :D
Aija, milzīgs paldies par šo informāciju! Nenojautu, ka lidosta piedāvā individuālās ekskursijas. Lieliska ideja, kurp atvaļinājumā aizdoties bez lieliem tēriņiem. :)
Aija Elliņa teica…
Sigita, man arī kādreiz bija lidošanas fobija, jo visu bērnību mocījos ar sliktu dūšu automašīnās (smagā formā) un biju pilnīgi pārliecināta, ka lidmašīnā vispār būs gals klāt! Taču apstākļu spiesta, ar vokālo ansambli- bija jālido uz Vāciju ar lidmašīnu... un tad es secināju, ka lidot man patīk, lidmašīnas ēdiens garšo, no turbulences nebaidos utt utt utt :D

Ceru, ka noderēs šī informācija un ekskursija patiešām ir laba, es uzzināju arī daudz jauna, piem., kādēļ nedrīkst vest brīnumsvecītes lidmašīnā un kā tiek aizbaidīti putni no lidlauka ... :) :)
Anonīms teica…
nē, patiešam, var iztēloties ,ka kaut kur lidosi un izbaudīt ekskursiju.PALDIES par atkal kaut ko jaunu.